Societat

El lleig de Pisarello i Asens a l’oposició desencadena una batussa preelectoral

L’oposició abandona temporalment la comissió permanent per l’absència dels regidors

Sessió maratoniana abans de l’últim ple del mandat

L’Ajuntament de Barcelona ja respira el nerviosisme de la precampanya electoral de les municipals, o de la campanya en curs per a les generals, segons com es vulgui veure, i ahir n’hi va haver una nova mostra. Els grups de l’oposició van tornar a posar en entredit la gestió de l’equip de govern, aquesta vegada denunciant una suposada actitud de menysteniment a la institució per l’absència de diversos regidors a la comissió conjunta de les comissions permanents del consell municipal.

La queixa va derivar en una plantada dels regidors de l’oposició, que es van aixecar de les cadires i van obligar a suspendre la sessió que dirigia la regidora Francina Vila, que va explicar que a les agendes de Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Eloi Badia s’hi especificava que estaven assistint a la comissió quan això no era així.

La sessió d’ahir estava plantejada com una comissió escombra abans de l’últim ple del mandat, i va englobar les quatre comissions informatives que habitualment es fan de forma separada, amb un ordre del dia molt llarg, 66 punts, fet que va fer que s’allargués més de set hores. Poc després de començar, i quan es discutia el punt número 7, d’aprovació dels comptes de les societats municipals, els regidors de l’oposició es van amotinar per les absències i van forçar un recés. Els treballs no es van reprendre fins que l’equip de govern de Barcelona en Comú no va garantir la presència dels responsables de cada àrea.

Per part del govern va ser el regidor Agustí Colom que es va defensar manifestant el compromís de l’equip de Colau per la comissió i va excusar els seus companys de govern assegurant que anaven cap a l’ajuntament. La també regidora Gala Pin va acusar l’oposició de sobredimensionar el tema, mentre que el portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana, li va replicar que l’absència era “la gota que omple el got de quatre anys de menyspreu del govern de Colau a les comissions municipals”. Finalment, tant Badia com Pisarello van acabar compareixent a la sessió de la comissió.

El futur del zoo es jugarà al ple

La nova ordenança i el pla director del zoològic de Barcelona van passar ahir el tràmit del debat en la comissió i el doble projecte que pretén renovar la instal·lació del parc de la Ciutadella va rebre només els vots favorables dels regidors del grup del govern i d’ERC. El PSC s’hi va manifestar en contra, mentre que la resta de grups van explicar que es reservaven el seu vot de cara a la celebració del ple. El comissionat Frederic Ximeno va defensar el projecte com un plantejament de “conservació integrada” per a espècies amenaçades i de l’àmbit mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona