Societat

Societat

Bellvitge fa set trasplantaments d’òrgans alhora

L’hospital universitari de Bellvitge va fer ahir a la matinada set trasplantaments d’òrgans sòlids gairebé simultàniament, mobilitzant una trentena de professionals, entre cirurgians, anestesistes, infermeres i auxiliars. L’hospital va informar que havia dut a terme quatre trasplantaments renals, dos d’hepàtics i un de cor, una quantitat d’intervencions pràcticament simultànies molt poc habitual.

La durada d’aquestes operacions d’alta complexitat va superar les vuit hores, i totes es van fer amb èxit perquè els pacients es troben en fase de recuperació postquirúrgica, segons van assegurar fonts de l’hospital. L’any passat, Bellvitge ja va ser líder a Catalunya en trasplantaments de cor (25), i de ronyó (170), i el segon en fetge (59). En els primers mesos del 2019 ja n’ha realitzat 67. De caràcter públic, és un dels cinc grans hospitals universitaris de Catalunya i un centre de referència terciària per a l’eix sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia