Societat

Més controls en la segona fase de l’operació sortida

Trànsit anuncia un dispositiu de seguretat amb 1.666 agents dels Mossos que faran 1.418 controls preventius

La segona fase de l’operació de mobilitat de Setmana Santa s’enceta avui, i està previst que entre les tres de la tarda i la mateixa hora de demà surtin 345.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona. El Servei Català de Trànsit (SCT) vol fer especial incidència en la prudència, tenint en compte que 35 de les 42 persones mortes aquest any fins ahir en accidents de trànsit en vies interurbanes van perdre la vida en cap de setmana i, per tant, en un període relacionat amb la mobilitat d’oci. Entre avui i dilluns a última hora, quan es donarà per tancada l’operació tornada, es posa en marxa un dispositiu especial de seguretat format per 1.666 agents dels Mossos d’Esquadra que vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a Catalunya. Aquests agents faran 1.418 controls.

El cap de la comissaria general de mobilitat dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, va anunciar ahir un increment dels vehicles camuflats, que arribaran a un centenar, després que durant els primers mesos de l’any hagin permès obtenir “molt bons resultats” i el nombre de sancions hagi crescut un 62%. Aquests vehicles camuflats han detectat 17.443 infraccions.

Segons el cap de la comissaria de mobilitat dels Mossos d’Esquadra, la majoria de les persones multades no són conductors multireincidents. Entre les infraccions detectades, hi ha casos com el d’una mare a qui van multar per anar sense cinturó mentre alletava el seu nadó, diversos conductors que s’afaitaven al volant o un camioner que circulava amb un camió de 40 tones mentre s’estava rentant les dents.

Durant aquesta operació també hi haurà tres mitjans aeris per al seguiment de dispositius, dos helicòpters i un avió bimotor. L’SCT va reprendre al mes de gener el servei d’helicòpter amb sistema de captació, gravació i transmissió d’imatges per dur a terme les missions de trànsit. En aquest temps l’helicòpter ha executat 53 serveis de vigilància de trànsit i ha observat un total de 265 conductes antireglamentàries, que sobretot tenen a veure amb la distracció per l’ús de telèfons mòbils, l’excés de velocitat i el consum d’alcohol i drogues.

Pel que fa a l’operació tornada, entre diumenge i dilluns, l’estimació de vehicles que entraran a l’àrea metropolitana de Barcelona puja fins als 557.000. El director de l’SCT, Juli Gendrau, va explicar ahir que aquesta segona fase de la Setmana Santa és “la més problemàtica sobre la mobilitat”, i hi va afegir que hi pot haver retencions “importants” a l’AP-7, la C-16, la C-17, la B-23, l’A-2 i l’N-15, així com a les carreteres d’accés a la Costa Brava, l’N-II, la C-31 i la C-65, i a la Costa Daurada, especialment a l’N-340.

17.443
infraccions
han imposat els Mossos amb vehicles camuflats des de principi d’any, cosa que representa un increment del 62 per cent.

LES XIFRES

345.000
vehicles
sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda d’avui i la mateixa hora de demà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES