Societat

Societat

Un llibre per a un sostre solidari

Una farmacèutica de Palamós ha escrit un llibre per impulsar l’entitat SOS3, que ajudarà a trobar allotjament a familiars de malats de càncer

El títol del llibre d’Anna Reyner és molt eloqüent Ja han passat els metges. Aquesta farmacèutica que viu a Palamós impulsa SOS3, una iniciativa d’abast nacional que, a través de les xarxes socials, aplicacions de mòbils i tauletes, vol servir per ajudar a trobar allotjament solidari, cedit per particulars, a persones que, com ella, tenen o han tingut algun familiar o amics malalts de càncer ingressats en un hospital, en la majoria dels casos allunyat del lloc de residència.

Anna Reyner es va enfrontar el febrer del 2017 a la diagnosi del seu home, en David, que té un càncer colorectal amb metàstasi al peritoneu. Després tot va canviar. L’Anna va iniciar un camí que la va portar a reflexionar sobre la malaltia i, molt especialment, com relacionar-se amb el seu entorn. “La gent preguntava per Whatsapp com estava el David. Vaig haver de reflexionar com donar el màxim d’informació per, precisament, evitar haver de respondre a preguntes que es poguessin generar.” Un pas que va anar seguit de la idea d’escriure un llibre. Ja han passat els metges, editat per Curbet Edicions i amb la il·lustració de la portada del seu fill, Hug, és aquest gran pas. “La idea de recollir els missatges es va transformar en un viatge emocional per la malaltia però, i molt especialment, pels sentiments i com anava enfocant el dia a dia: de com relacionar-se amb els metges –d’aquí el títol– i a tot el que comportava fer costat al David”. L’ingrés al Trueta, a Girona, o a l’hospital Moisès Broggi, a Sant Joan d’Espí, va abocar-la a buscar lloc on viure. “Vaig ser afortunada perquè, després de llogar un pis, coneguts i amics em van deixar casa seva. Però el problema era allà.”

Ara, amb SOS3 ja registrada i iniciant el treball per buscar finançament, contactar amb associacions i centres hospitalaris, es vol generar aquest gran xarxa virtuosa que, i de manera solidaria, ha de posar al servei de famílies i cuidadors llocs on viure mentre fan costat al malalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia