Societat

Barcelona restringeix l’accés a grups al Mercat de Sant Antoni i endureix les limitacions a la Boqueria

Els vigilants de seguretat podran fer fora del recinte les persones que causin molèsties

L’Ajuntament de Barcelona continua la restricció en l’accés de grups als mercats més turístics de la ciutat per garantir-hi el correcte desenvolupament de l’activitat comercial. A partir d’aquest divendres i fins al 30 d’octubre, els divendres i dissabtes es prohibirà l’accés al Mercat de Sant Antoni a grups de més de 15 persones que vagin amb una o més persones que actuïn de guia. També s’obligarà a abandonar el recinte a les persones que causin molèsties en la convivència a l’espai, tal com es fa ja al Mercat de Santa Caterina. Aquesta mesura s’aplicarà a partir d’ara també al Mercat de la Boqueria, on ja s’aplica la prohibició d’accés a grups de més de 15 persones.

El decret d’alcaldia que regula l’entrada al mercat especifica que seran els serveis de vigilància els encarregats de detectar la presència de grups, informar de les prohibicions i de fer fora les persones que no respectin les normes establertes.

Així, els agents de seguretat, que estaran identificats amb una placa, podran fer fora aquells grups de menys de 15 persones que causin aglomeracions que no permetin el correcte desenvolupament de les tasques comercials al mercat.

Els vigilants també podran fer fora, de forma individual o en grup, les persones que toquin o manipulin aliments o productes exposats per fer fotografies, estiguin menjant o bevent en llocs no autoritzats o que produeixin soroll que impedeixi el bon funcionament del mercat.

Mesures amb efecte dissuasiu

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha explicat que aquestes mesures, que ja s’apliquen al Mercat de Santa Caterina, han mostrat tenir un efecte dissuasiu, cosa que ha permès mantenir la convivència a l’espai.

Després de l’obertura del Mercat de Sant Antoni, Colom ha dit que els paradistes han notat una major afluència de turistes i que és per aquest motiu que hi ha aplicat les restriccions en l’accés, que també les demanaven els comerciants del Mercat de la Boqueria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia