Societat

Els mercats de Barcelona es blinden contra el turisme

Sant Antoni comença a aplicar mesures restrictives contra els grups i l’incivisme i la Boqueria en posarà en pràctica de noves

Els visitants que no respectin els aliments seran expulsats

Barcelona té molts de tresors, un d’aquests és una travessa màgica de cap a cap de Ciutat Vella, del barri de Sant Antoni a les portes del Raval, fins a l’avinguda Cambó, al barri de Sant Pere, passant per la Rambla, el pla de la Boqueria i el Gòtic. L’objectiu de l’excursió urbana és conèixer els tres grans mercats que formen aquest eix –Sant Antoni, Boqueria i Santa Caterina– i descobrir els tresors multicolors i l’explosió de sentits que hi amaguen. Els guies turístics ho saben i han convertit la visita a aquests centres de venda i distribució d’aliments, en plena follia pel negoci de la gastronomia en general, en un clàssic dels seus tours que està a punt de morir d’èxit. Per evitar la saturació dels mercats, l’Ajuntament va fer públic ahir un seguit de mesures que, mitjançant un decret d’alcaldia, pretenen promoure la convivència entre l’activitat pròpia dels mercats i la presència del turisme de masses.

La iniciativa pren exemple de les normes que ja s’apliquen al mercat de Santa Caterina i ara es posaran en pràctica, per primer cop, al mercat de Sant Antoni, que, des que va reobrir les seves portes al seu emplaçament original reformat, ha vist com de mica en mica ha anat creixent l’interès dels turistes per visitar-lo. Amb l’aplicació del decret, a partir d’ara els grups de turistes que visitin el mercat els divendres i els dissabtes no podran superar les 15 persones i, a més a més, aquells visitants que pertorbin el normal funcionament de les parades seran advertits pels vigilants de seguretat i expulsats.

La limitació de grups s’ha establert en 15 persones després d’estudiar l’espai i les dimensions dels passadissos que hi ha entre les diverses parades. Entre les accions que podran ser motiu d’expulsió dels visitants hi ha les de tocar el menjar amb les mans amb la finalitat de fer-ne fotografies de record, menjar i beure en llocs on no és permès i fer sorolls i crits.

La normativa s’ha dictat arran d’una petició a l’Institut Municipal de Mercats per part de l’associació que agrupa els comerciants de Sant Antoni, que observaven amb preocupació la presència creixent dels turistes al recinte, només un any després de la seva inauguració.

Les mateixes mesures dictades per a Sant Antoni s’aplicaran també al mercat de Sant Josep i al de la Boqueria, on fins ara hi havia en vigor només la restricció dels grups per sobre de 15 persones. Des d’ara, al popular mercat de la Rambla també es podran expulsar aquells que no mantinguin una conducta cívica.

El regidor responsable de l’àrea de mercats, Agustí Colom, va explicar que amb la mesura es pretén assegurar la normalitat de “l’activitat i la venda de productes”.

LA FRASE

Només pretenem assegurar la normalitat de l’activitat i la venda de productes
Agustí Colom
Regidor responsable de mercats

LA DATA

23.05.18
El mercat
de Sant Antoni es va inaugurar quasi fa un any després d’una llarga i complexa rehabilitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona