Salut

En tres mesos, 33 gironins han rebut un òrgan

S’ha reduït la llista d’espera, que ha passat de 89 persones a 81

En el primer trimestre de l’any, un total de 33 residents de les comarques gironines han estat objecte d’una intervenció de trasplantament d’òrgan. La major part dels pacients (20) han rebut un ronyó, i set, un fetge. En dos casos la donació d’òrgan s’ha fet a través de pacients vius. En aquests tres primers mesos de l’any s’han dut a terme nou trasplantaments més a gironins que en el primer trimestre del 2018, la qual cosa representa un increment d’un 37,5% d’aquest tipus d’intervencions en relació amb el mateix període de l’any passat.

Aquest augment del nombre de trasplantaments s’ha traduït en una reducció de la llista d’espera de gironins que estan pendents de la donació d’un òrgan. En concret, dels 89 pacients que hi havia el 31 de març del 2018 s’ha passat a 81. D’aquests, la major part, concretament 72, esperen un ronyó i els segueixen, tot i que amb força diferència, els sis pacients que estan pendents d’un cor nou.

L’hospital Josep Trueta de Girona –que és un centre únicament receptor d’òrgans i no fa trasplantaments– ha registrat en aquest primer trimestre cinc donants d’òrgans vàlids, dos més que en el primer trimestre de l’any passat. I no ha rebut cap negativa per part de familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia