Societat

L’operació sortida supera la previsió de vehicles

Trànsit xifra en 378.000 el nombre de cotxes que deixen Barcelona

La dada és, però, un 4,4% inferior a la del 2018

El Servei Català de Trànsit va xifrar ahir en 378.222 el nombre de vehicles que havien abandonat l’àrea de Barcelona cap a les tres de la tarda, en una operació sortida que a aquella hora superava d’un 9,6% el volum de cotxes que Trànsit havia previst que abandonarien la capital i el seu entorn metropolità, que en un principi s’havien estimat en aproximadament 345.000. Alhora, però, la dada també suposava un 4,4% menys d’automòbils dels que s’hi comptabilitzaven en l’operació sortida de l’any passat a la mateixa hora.

Sempre segons fonts de Trànsit, tres de cada quatre vehicles que havien de sortir de l’àrea de Barcelona des de dijous a la tarda i Divendres Sant ja ho havien fet ahir a les deu del matí. Un dels punts on al matí hi va haver algunes retencions va ser la ronda Litoral, amb dos carrils tallats en sentit Llobregat, fet que va provocar cues des del Nus de la Trinitat. En sentit Besòs també hi va haver una estona un carril tallat i aturades des de Sant Adrià.

En el dispositiu especial de trànsit, Mossos va incrementar el nombre de vehicles camuflats, que van arribar a un centenar durant la segona fase. El dispositiu de seguretat incloïa 1.666 agents, 1.410 controls preventius i tres mitjans aeris. De cara al cap de setmana i dilluns de Pasqua, Trànsit preveu que 557.000 vehicles retornin entre diumenge al migdia i dilluns a la matinada.

L’operació sortida, en principi sense grans problemes, va quedar entelada per un accident greu cap a les cinc de la matinada de divendres, concretament a la ronda Litoral, a la sortida 23 en sentit Besòs, en què una dona que va donar positiu en alcoholèmia (0,74 mg/l) va atropellar i va ferir greument un jove de 22 anys, que va ser traslladat a l’hospital i que va morir hores després. La conductora va ser detinguda per un delicte de lesions per imprudència greu, i la policia catalana ha posat en marxa una investigació sobre el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia