Societat

El PSC de Roda de Berà expulsa el número 3 de la llista del 26-M, investigat per abusos a una menor

Vicente Peñarrubia va ser detingut dimarts pels Mossos d’Esquadra i el jutjat l’ha deixat en llibertat amb càrrecs

L’alcalde manifesta el seu respecte per la presumpció d’innocència de l’excandidat però justifica que calia actuar amb rapidesa i “contundència”

El PSC de Roda de Berà (Tarragonès) ha expulsat de la candidatura de les eleccions municipals del proper 26 de maig el número 3 de la llista, Vicente Peñarrubia, després que s’hagi confirmat que els Mossos van detenir-lo dimarts per presumptes abusos sexuals a una menor.

Segons ha explicat a l’ACN l’alcaldable dels socialistes al municipi, Josep Antoni Benedicto, dimecres es van assabentar dels fets i aquest dijous al matí han modificat la composició de la llista davant la Junta Electoral de Zona del Vendrell, coincidint amb el període d’al·legacions de candidatures.

Benedicto ha expressat el seu respecte per la presumpció d’innocència del ja excandidat, però ha justificat que en aquests casos cal respondre amb rapidesa i de forma “contundent” i “inflexible”. Peñarrubia també era el responsable local de la campanya dels socialistes.

Els Mossos van arrestar Peñarrubia, de 59 anys, dimarts per un suposat delicte d’abusos sexuals a una menor. Segons fonts properes al cas, l’home impartia classes en una acadèmia de repàs de la població i una de les alumnes va presentar denúncia dissabte passat perquè hauria patit uns tocaments.

L’any 2017 els Mossos també el van arrestar per fets similars. De fet, l’home havia rebut diverses denúncies en els últims anys. Després de prendre-li declaració dimecres, la magistrada el va deixar en llibertat amb càrrecs amb l’obligació de comparèixer periòdicament en seu judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia