Educació

religió

educació

Maristes Catalunya presenta a Girona el canvi de model

Vuit-cents docents dels nou centres educatius de la congregació van assistir ahir a la presentació del projecte Maristes Xarxa Innovació

La previsió és començar a implantar-lo el curs 2018/19

Vuit-cents mestres i professors de les nou escoles Maristes de Catalunya van assistir ahir, a l'Auditori de Girona, a la jornada de presentació del projecte d'innovació del model educatiu que porta per nom Maristes Xarxa Innovació. “Comencem un projecte participatiu, d'innovació, amb la idea de donar resposta a les necessitats d'aprenentatge dels alumnes del segle XXI”, va explicar ahir el director de la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya, Llorenç Claramunt, moments abans de la inauguració de la trobada. El nou model ha de sortir del treball en xarxa dels educadors de totes les escoles, defugint del format individual de cada centre. En aquest sentit, el coordinador del projecte, JosepBuetas, va explicar que el projecte té com a objectiu “la transformació dels centres educatius i la creació d'una xarxa de treball per a la innovació” del model, “posant l'accent més en el procés d'aprendre que no en el d'ensenyar” en el cas dels alumnes. Pel que fa als professors, el projecte es focalitza a desenvolupar al màxim el talent humà i professional, i en relació amb les famílies es vol incrementar la confiança en les escoles.

El coordinador del projecte va indicar que aquest primer curs estarà marcat pel començament d'un debat en què serà cridada a participar tota la comunitat educativa: famílies, alumnes, educadors i altres grups d'interès. En aquest procés de canvi, els responsables del projecte no descarten la possibilitat d'introduir modificacions en l'estructura educativa. “Tenim una estructura organitzada per etapes educatives, tal com estableix la llei, però ens volem permetre de repensar-la per veure quina seria la millor estructura per atendre el que volem”, va exposar Buetas. Un cop definit el nou model, es decidirà per quines etapes o cicles es vol començar a implantar i seguidament es començarà la formació dels professors. La previsió és que es comenci a implantar en el termini de dos anys, el curs 2018-19.

El director de la Fundació Champagnat va desvincular aquest canvi de model dels casos d'abusos sexuals a menors que s'han denunciat aquest any adduint que el projecte es va començar a gestar amb anterioritat, el 2014. Els Maristes van escollir Girona per presentar el projecte perquè va ser la primera de les nou escoles de Catalunya a posar-se en marxa. Actualment, als Maristes Catalunya hi ha 2.000 treballadors, dels quals un miler són docents. També hi ha 10.000 alumnes i 8.000 famílies.

LES FRASES

Cal respondre a les necessitats d'aprenentatge dels alumnes del segle XXI
Llorenç Claramunt
director de la fundació champagnat-maristes catalunya
Ens volem permetre de repensar les etapes educatives i veure quina estructura funcionaria millor
Josep Buetas
coordinador del projecte MARISTES XARXA INNOVACIÓ

LA XIFRA

10.000
alumnes
matriculats pel curs 2016/17 a les nou escoles Maristes de Catalunya. A Girona hi haurà 1.300 alumnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona