Educació

societat

educació

El ‘dia dels pares' engega amb normalitat al Camp tarragoní

La directora dels serveis territorials d'Ensenyament, Sílvia Rodes, destaca que l'inici de curs ha estat marcat per la tranquil·litat

Mont-ral recupera la seva escola rural en un context de descens d'alumnes d'educació infantil

“Hem treballat perquè l'inici de curs sigui al més harmònic possible”, va dir ahir la directora dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, mentre visitava les instal·lacions de la recuperada escola rural de Mont-ral. Rodes, acompanyada del delegat del govern, Òscar Peris, va triar aquest centre per donar la benvinguda oficial al curs.

L'obertura de l'escola de Mont-ral, amb una desena d'alumnes entre P3 i tercer de primària, no és habitual en un moment de descens de població de la forquilla d'educació infantil. De fet, al Camp de Tarragona han començat el curs entre tots els cicles un total de 132.580 alumnes, 2.558 més que el curs anterior. Però si s'observen les xifres de primer i segon cicle d'educació infantil, hi ha hagut un descens de 937 alumnes. En el cas de Reus, per exemple, això ha suposat l'eliminació de dues línies a les escoles General Prim i Eduard Toda, informa Enrique Canovaca.

Ha estat la insistència dels veïns del municipi de les muntanyes de Prades, com Jesús Hernàndez, regidor d'Ensenyament de Mont-ral, que evitarà que la desena d'alumnes s'estalviïn cada dia haver de fer una vintena de quilòmetres per una carretera estreta i plena de revolts fins a Alcover. I encara més, l'obertura de l'escola pot provocar que en els propers dies se sumin nous veïns a la població.

Al costat de Mont-ral, Segur de Calafell és un altre dels punts que ahir van tenir novetats en l'àmbit educatiu. Enguany, per primer cop, l'institut La Talaia oferirà ensenyament de batxillerat en les especialitats humanístic i artístic en un nou edifici que ha suposat una inversió de 7 milions, informa Josep Maria Flores.

USTEC-STE's considera que calen 600 professors més

J.C./INFOCAMP

El curs escolar presenta força precarietat al Camp de Tarragona, segons el sindicat USTEC-STE's. El sindicat calcula que fan falta més de 600 professors al Camp per tornar als nivells de les plantilles de professorat d'abans de les retallades. El portaveu d'USTEC-STE's a Tarragona, Josep Maria Cartanyà, qualifica de “miserable” l'increment de 50 professors anunciat pel Departament d'Ensenyament al Camp, “perquè no ha tingut en compte que segueix creixent el nombre d'alumnes i, en canvi, la relació de professorat per alumnes està per sota de la que hi havia el curs 2010”. El sindicalista diu que la “pressió” sobre el professor és més alta que abans; “Ha de suportar dues hores lectives més que les que feia el 2011”. Pel que fa a les ràtios, el sindicat assegura que en el cas de les ciutats grans i als municipis costaners –on es concentren els centres amb més demanda– les ràtios no baixen i superen les dades anunciades per Ensenyament. Segons l'USTEC-STE's, a primària en moltes classes se supera la ràtio de 28 alumnes per aula, a l'ESO gairebé tots els centres estan en ràtios de 30 i 33 estudiants, i a batxillerat poden arribar a ser de 40 alumnes per classe. Per aquesta raó, Cartanyà reclama “una millor previsió de l'oferta de grups als centres i, si s'escau, la creació de nous”. Finalment, el sindicat denuncia que el 50% dels professors substituts es van incorporar ahir a les escoles, el mateix dia que els alumnes. Cartanyà alerta que, a partir d'octubre, “al Camp de Tarragona també s'aplicarà la prova pilot de nomenament de substituts a dit per part de les direccions dels centres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós