Educació

ensenyament

denúncia

El tancament de l'escola Mar Nova de Premià, al jutjat

L'AMPA denuncia Ensenyament al TSJC i reclama una suspensió d'urgència

Els pares confien que es resolgui

Els pares i mares de l'escola mar Nova de Premià de Mar han tirat endavant les accions judicials per evitar el tancament de l'escola pública del seus fills. “Esperem ara que el jutge atengui les nostres raons, perquè en l'aspecte polític estàvem en un atzucac”, explica des de l'AMPA Jordi Estarlich. Ahir al matí una representació de pares i alumnes es van desplaçar fins a les portes del Tribunal Superior de Justícia per interposar un recurs contra la decisió d'Ensenyament de tancar el curs vinent una línia de P3 i, posteriorment, tancar l'escola.

“Veiem desproporcionat tancar una escola plena en tots els cursos perquè un any, un sol any, hi ha hagut baixa preinscripció, sense valorar els motius que l'han causat”, manifestava el president de l'AMPA, Jaume Mora. Segons defensen els pares, ja hi ha 26 famílies que han signat un document en què manifesten la seva intenció d'inscriure els seus fills a P3 si l'escola es manté oberta. Aquestes signatures formen part de la petició de suspensió cautelar que els advocats del Col·lectiu Ronda han enviat al tribunal. “Pot fixar un precedent si s'atura d'urgència el tancament del centre”, explica Estarlich, que reconeix el neguit de les famílies que a principi d'any estaran pendents de les preinscripcions.

Amb la formalització d'aquest recurs, l'AMPA vol que es tingui en compte el greuge que representaria el tancament d'un centre emblemàtic i pioner en el seu model pedagògic. “Suposaria vulnerar de forma evident el principi de pluralitat, que és un dels pilars fonamentals del nostre sistema educatiu”, indica l'advocat, Marc Vidal.

A mitjan mes d'octubre passat, l'AMPA compareixia a iniciativa pròpia en la comissió d'Ensenyament del Parlament, que va aprovar instar el govern, amb els vots en contra de Junts pel Sí, a aplicar la moratòria pel curs vinent de la decisió de tancament.

LA XIFRA

6.000
són els euros que costarà la demanda, per a la qual ja han aconseguit recollir quasi 4.000 euros.

LA FRASE

Esperem que el jutge atengui les nostres raons, perquè en l'aspecte polític estàvem en un atzucac
Jordi Estarlich
membre de l'ampa de l'escola mar nova

“El suport ens arriba d'arreu”

Per presentar la demanda contra la decisió d'Ensenyament els pares de la Mar Nova han recorregut a una campanya de mecenatge per recaptar fons. La demanda calculen que pot costar fins a 6.000 euros, però ja en tenen prop de 4.000 en aquesta campanya d'aportacions populars. “Ens arriben suports d'aquí i de l'estranger, de gent vinculada a l'escola”, explica des de l'AMPA Jordi Estalich. Més enllà del suport econòmic, els pares també tenen la implicació de sindicats i moviments de renovació pedagògica que estan al seu costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO