Educació

L'escola bressol Tomanyí fa 25 anys a Palafrugell

Exalumnes del centre infantil van estampar les seves empremtes sobre formigó al passadís, per testimoniar-hi el pas del temps i la petja de l'aprenentatge adquirit

L'escola bressol municipal Tomanyí de Palafrugell va celebrar, ahir, el 25è aniversari de l'entrada en funcionament, el setembre del 1990. Al llarg de tots aquests anys, hi han passat al voltant de 1.500 nens i nenes, que van iniciar a l'escola el contacte amb l'entorn educatiu.

La commemoració va aplegar 25 exalumnes, escollits per sorteig, que van deixar estampada la seva petjada en empremtes de formigó fresc al passadís de l'escola. La creació artística, pensada pel dissenyador Pere Álvaro, té com a objectiu testimoniar el pas del temps des de la inauguració de la llar fins al dia d'avui, amb la participació simbòlica dels qui han estat protagonistes: els usuaris del servei educatiu.

De manera complementària als actes de celebració, hi va haver una petita mostra musical a càrrec de diversos exalumnes i un aperitiu elaborat i servit per alumnes de l'escola d'hostaleria de l'INS Baix Empordà. Com a cloenda, les famílies que s'hi van acostar amb mainada van gaudir d'una actuació de l'artista Jaume Barri al pati de l'equipament.

Actualment, l'escola bressol disposa de 5 aules, una per a nadons i dues per a infants (d'1 a 2 anys i de 2 a 3 anys), amb un total de 65 inscrits. Tot i això, la tasca de la llar d'infants va més enllà de donar servei a les famílies que hi estan matriculades i que utilitzen el servei educatiu. L'hora del cafè i Acosta't i juguem són algunes de les activitats pensades perquè les famílies del municipi amb infants entre els 0 i els 3 anys puguin compartir-hi experiències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla