Educació

Vuit municipis creen la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

Girona, Figueres, Salt, Olot, Palafrugell, Palamós, Banyoles i Santa Coloma de Farners compartiran estratègies i fan una crida a més poblacions a unir-s'hi

Alcaldes i regidors d'Educació de vuit ciutats gironines, totes membres de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), es van trobar ahir a Girona per signar el compromís de les ciutats educadores de la demarcació, amb el qual es crea la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines. Es tracta de Girona, Figueres, Salt, Olot, Palafrugell, Palamós, Banyoles i Santa Coloma de Farners. Segons va destacar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas: “La creació de la xarxa pretén apropar territoris amb l'objectiu de compartir experiències i línies de treball transversals i fer que les nostres viles i ciutats esdevinguin més educadores.” En la mateixa línia es va expressar l'alcalde de Salt, Jordi Viñas: “Aquest és un projecte compartit que hem de ser capaços d'anar ampliant amb més municipis de les comarques gironines.”

Les ciutats educadores treballen perquè l'educació sigui l'eix transversal de totes les polítiques locals, tot reforçant el potencial educador de les actuacions i els programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura o esport, entre d'altres, ja que entenen l'educació com un procés integral que ha d'implicar tota la ciutadania en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicle vital. Amb la creació de la xarxa es vol compartir experiències i fer extensives les propostes de ciutats educadores a altres municipis de la demarcació i contribuir a la definició d'estratègies per a la seva implementació en les polítiques locals. A més, es pretén impulsar intercanvis sobre temes relacionats amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores.

LA XIFRA

8
ciutats
engeguen la xarxa: Girona, Figueres, Salt, Olot, Palafrugell, Palamós, Banyoles i Santa Coloma de Farners.

LA FRASE

Es pretén apropar territoris per compartir experiències i línies de treball transversals
Marta Madrenas
Alcaldessa de girona

Commemoració avui del dia internacional

La reunió i signatura del compromís d'ahir s'emmarcava en els acte programats dins la Setmana de la Ciutat Educadora que va començar aquest dilluns i que s'allargarà fins al 2 de desembre. L'acte central a la ciutat de Girona tindrà lloc avui amb la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora al Teatre Municipal de Girona. Serà a 2/4 de 7 de la tarda i es farà conjuntament amb l'acte d'inici de curs del Consell dels Infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES