Educació

Universitat

La UdL eleva fins als 83 milions el pressupost per al curs 2017/2018

Pendent de la ratificació del consell social, la universitat presenta uns comptes que incrementen un 2,1% l'import total de les partides

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) va aprovar ahir la proposta de pressupost per al 2017. L'import total de les assignacions previstes puja fins als 83 milions d'euros, un 2,12% més que el pressupost d'aquest curs. Els comptes se sotmetran a l'aprovació definitiva del consell social aquest divendres.

En el capítol d'ingressos, la UdL preveu un augment de l'aportació de la Generalitat i també espera recaptar més a partir d'un encariment de la matrícula dels màsters oficials. Ara bé, fonts de la universitat indiquen que en aquest aspecte el més important és la comptabilització de la matrícula que no es cobra per matrícula d'honor i pels estudiants Erasmus, que comporta que l'import de la matrícula que no s'ingressa passi de 2,8 a 3,2 milions d'euros.

En l'apartat de despeses, els comptes preveuen un augment d'1,4 milions d'euros per a personal, sobretot per a la implementació de les noves titulacions del campus d'Igualada i del doble grau en veterinària i ciència i producció animal. L'entrada en funcionament dels serveis hospitalaris veterinaris i de l'edifici de biomedicina 2, on hi ha l'IRBLleida, també comportarà un increment de les partides d'energia i neteja.

El rector, Roberto Fernández, destaca que el programa sobre docència, aprenentatge i ocupabilitat incrementa el pressupost un 9,5% i també augmenten un 25% els ingressos per formació contínua. Per la seva part, el programa centrat en comunitat universitària i polítiques transversals augmenta més d'un 10%.

LA XIFRA

83
milions d'euros és el pressupost que preveu la Universitat de Lleida per al curs 2017/2018.

LA XIFRA

11.000
estudiants hi ha matriculats a la UdL. La inserció laboral dels graduats es calcula en un 83,4%.

Un increment dels convenis de recerca

Una de les escapçades més importants, -7,2%, afecta el programa sobre recerca i transferència de coneixement. Deriva de l'acabament de l'edifici de biomedicina 2, que en el pressupost del 2016 tenia un milió d'euros. Tot i això, la UdL preveu un increment en convenis i projectes de recerca i també en el programa de mobilitat d'investigadors. El programa sobre relació amb el territori també es redueix un 2,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona