Educació

El govern es proposa lluitar contra els guetos escolars

Els celíacs no tindran més punts el curs 2018/2019

Es fomentarà la barreja d'autòctons i immigrants

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, es van reunir ahir per analitzar les recomanacions fetes per aquest darrer en els informes sobre segregació escolar presentats el 2016 i van acordar començar a prendre mesures per al procés de preinscripció del curs vinent i per al següent amb l'objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els alumnes.

Entre les mesures més destacades hi ha la supressió dels 10 punts complementaris que es donaven als estudiants amb una malaltia digestiva crònica, com ara els celíacs, tot i que aquesta mesura no es podrà aplicar fins al procés de preinscripció del curs 2018/2019 perquè ja no s'és a temps de canviar el decret d'admissió d'alumnes per al curs vinent. Per al curs que ve sí que es vigilaran, de manera més estricta, els possibles fraus en aquesta matèria.

Ensenyament també preveu limitar, a partir del curs que ve, la matrícula viva (el nombre d'alumnes que s'incorporen als centres amb el curs començat) als centres d'alta complexitat i donar punts complementaris a les famílies autòctones que vulguin escolaritzar els fills en aquests centres, de manera que es garanteixi que un determinat nombre d'alumnes provingui de famílies no immigrades. D'aquesta manera, es pretén trencar les reticències de moltes famílies que porten els fills a escoles de fora del barri per evitar dur-les a un gueto. Aquesta mesura, però, també haurà d'esperar fins al curs 2018/2019.

Mentrestant, Ensenyament i els ajuntaments treballaran, de manera conjunta, per potenciar les funcions de les comissions de garanties d'admissió. Ensenyament trametrà un document d'instruccions i orientacions a totes les comissions per aconseguir una distribució equilibrada de l'alumnat. El text inclourà aspectes com ara el de la detecció d'alumnes amb necessitats educatives especials. Totes les mesures que es plantegen sorgeixen de les recomanacions incloses als dos informes sobre segregació escolar presentats pel Síndic de Greuges al Parlament.

La reunió d'ahir va tenir la participació d'entitats del món local, de sindicats i patronals de l'ensenyament, de professionals de l'educació i d'associacions de pares i mares, a més del Departament d'Ensenyament i el Síndic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona