Educació

Les federacions d'AMPA fan pinya contra l'assetjament

Les sis organitzacions de famílies d'alumnes catalanes presenten una campanya per combatre el ciberassetjament escolar

Crearan un web que volen que sigui la referència davant la violència a l'escola

Les sis federacions d'AMPA de Catalunya han unit esforços per llançar una campanya conjunta contra el ciberassetjament escolar que pretenen que arribi a totes les famílies del país. Es tracta de la primera vegada que totes les organitzacions posen en marxa un projecte comú que tindrà el suport del Departament d'Ensenyament.

Amb el nom de Ciberassetjament zero, la campanya, que es va presentar ahir a Barcelona, es proposa convertir el web Assetjamentzero.cat en l'espai de referència a Catalunya per a tothom (famílies, alumnes, mestres) que busqui eines per combatre l'assetjament escolar.

“La lluita contra el ciberassetjament comença a cada casa del país”, va recordar la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, el departament de la qual dona suport i ajuda a la iniciativa. La consellera va valorar positivament el fet que les sis federacions d'AMPA hagin sumat esforços. “És un acte molt emblemàtic”, va dir, i va avisar que “l'escola sola” no pot lluitar contra aquest fenomen.

En espera d'altres accions que els impulsors de la iniciativa concretaran en les pròximes setmanes, la campanya consistirà en la difusió, cada mes, d'una vinyeta que representi un acte d'assetjament de la vida quotidiana dels infants i els joves. La primera, amb el lema La violència sempre és sorda, mostra un noi en primer pla mirant el mòbil, del qual surt una mà que l'escanya i una altra que li tapa part de la cara. En segon terme, es veuen quatre persones que miren un telèfon i riuen.

La idea és arribar als menors amb dibuixos senzills, fàcils d'entendre també pels més petits i pels que tenen una discapacitat intel·lectual. “El silenci és el principal aliat” del ciberassetjament, va remarcar la presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac), Montse Conejo, en referència al lema de la primera vinyeta.

Tots els impulsors de la iniciativa van destacar la importància que els pares transmetin el valor del respecte als fills i el fet que la campanya estigui feta “per pares per a pares”. “Les famílies confien en les AMPA perquè les formen famílies”, va remarcar Betona Comín, de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de l'AEC.

Tot i que no va donar detalls sobre les accions de la campanya, Comín va explicar que els seus missatges es difondran a través de les AMPA i també de les xarxes socials, en col·laboració amb altres agents socials.

LES FRASES

La lluita contra el ciberassetjament comença a cada casa del país
Meritxell Ruiz
Consellera d'ensenyament
Hem de ser proactius davant la violència de l'assetjament
Montse Conejo
presidenta de la fapac

Nous instituts i escoles a Barcelona

La ciutat de Barcelona augmentarà el nombre de places en educació obligatòria per al curs 2017/18 amb cinc noves escoles públiques, un institut i tres instituts escoles, segons va informar ahir el Consorci d'Educació de Barcelona en la presentació de l'oferta educativa per al curs vinent. Les noves escoles de primària s'obriran als districtes de Gràcia, les Corts, Sant Martí i l'Eixample (dues). Pel que fa als instituts escola, n'hi haurà dos a Nou Barris i un a Sant Andreu. En aquest barri es posarà en marxa el nou institut Martí Pous, que començarà als mòduls provisionals de l'escola Can Fabra, fins que s'acabi de construir el nou edifici. El consorci va anunciar també més control contra el frau en la preinscripció. A més, les sol·licituds de les famílies no ateses en primera opció quedaran en llistes d'espera per ordre de prioritat i augmentaran les possibilitats d'accedir a un centre sol·licitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona