Educació

Ensenyament

Final de la tancada de la Mar Nova a la seu d'Ensenyament

L'AMPA de l'escola de Premià de Mar, que està previst que tanqui el curs vinent, acorda dilluns una reunió amb el departament

Asseguren que “totes les possibilitats per al centre estan obertes”

Final de l'ocupació i posterior tancada de l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar a la seu d'Ensenyament de Mataró. Després de trenta hores de protesta a les dependències dels serveis territorials del Maresme i Vallès Oriental per exigir que no es tanqui el centre de cara al pròxim curs escolar, els organitzadors de la tancada van decidir posar fi a aquesta acció després d'haver acordat per dilluns una reunió amb el secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, Antoni Llobet, “on totes les possibilitats per a l'escola estan obertes”, segons va manifestar ahir en sortir de la tancada el portaveu de l'AMPA de la Mar Nova, Jordi Estarlich. “L'AMPA posa el diàleg per davant de tot i per això prenem la decisió de posar fi a l'ocupació”, va assegurar.

El portaveu va explicar que en aquesta trobada amb Llobet hi assistiran tres pares de la Mar Nova i també l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). Estarlich va valorar positivament el gest del departament: “Aquest compromís de diàleg no l'havíem aconseguit mai”, va dir, però va avisar que si “la reunió de dilluns és un engany” les pròximes accions de reivindicació seran més contundents.

L'objectiu dels pares és fer entendre al departament que l'escola pot mantenir-se oberta perquè representa un model pedagògic singular que cap altra escola ofereix al municipi. A més, recorden la necessitat d'aplicar la moratòria d'un any aprovada pel Parlament, tot i els vots en contra de Junts pel Sí, per instar el govern a mantenir obert el centre i evitar la seva integració a l'escola Montserrat. Tot i així, per a aquest curs ja no hi va haver preinscripció per a P3.

LA XIFRA

30
hores
ha durat l'ocupació i tancada per reclamar que no es tanqui l'escola Mar Nova de Premià de Mar.

LA FRASE

L'AMPA posa el diàleg per davant de tot i per això prenem la decisió de posar fi a l'ocupació
Jordi Estarlich
Portaveu de l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar

Un matí de reunions i tensions

Després d'haver passat la primera nit als serveis territorials d'Ensenyament, el matí d'ahir va estar farcit de reunions i d'algun moment de tensió. I és que el Departament va optar per no obrir l'accés principal dels serveis territorials per motius de “seguretat i ordre” i l'atenció al públic es va fer en l'horari habitual, però per la porta del darrere de l'edifici i prèvia identificació de les persones que hi volien accedir per fer algun tràmit. Aquest fet va provocar que la senadora d'En Comú Podem Maria Freixanet i el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera no poguessin entrar a les instal·lacions fins que no se'ls va permetre fer-ho. Durant tot el matí representants de grups polítics com Ciutadans, Crida Premianenca i ICV-EUiA van anar a les dependències d'Ensenyament per mostrar el seu suport a la protesta. El moment de tensió es va viure quan el regidor d'ICV-EUiA de Mataró Esteve Martínez i la regidora no adscrita del mateix consistori, Anna Caballero, van mantenir una petita picabaralla amb el personal dels serveis territorials fins que se'ls va permetre entrar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia