Educació

ensenyament

Ensenyament rectifica i no tancarà la Mar Nova de Premià

A més, l'escola –que havia d'acabar l'activitat el curs que ve– recuperarà la línia de P3 que havia perdut aquest any

Ara s'obrirà un procés per fer la diagnosi i poder establir el futur mapa escolar del municipi

Gir radical en l'afer de l'escola Mar Nova de Premià de Mar. Finalment, el Departament d'Ensenyament ha rectificat i no tancarà aquest centre educatiu el curs vinent tal com estava previst. Aquest anunci es va produir ahir al matí, després de la reunió a tres bandes que van fer la Generalitat, l'Ajuntament de Premià de Mar i representants de l'AMPA de la Mar Nova.

La decisió també preveu que, de cara al curs vinent, aquesta escola pugui recuperar la línia de P3 que ja no es va oferir aquest exercici. A banda, en la trobada d'ahir al matí les parts es van comprometre a obrir un període per fer una diagnosi i poder establir el futur mapa escolar del municipi de cara al curs 2018/2019.

El secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, va subratllar que una de les prioritats d'Ensenyament és “intentar preservar al màxim possible tots els projectes educatius que hi ha”. Tot i això, Llobet va assenyalar que “fer això no serà fàcil, ja que s'ha de garantir també que les escoles no siguin cícliques i que tinguin solidesa”. A més, el secretari de Polítiques Educatives va argumentar que l'anunci s'emmarca en l'acord que van signar la setmana passada el departament, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FCM) per millorar la distribució de l'alumnat i apostant per la continuïtat de tots els projectes educatius.

Per la seva banda, el president de l'AMPA de la Mar Nova, Jaume Mora, es va mostrar exultant per l'anunci de no tancar el centre. “Fa uns dies estava tot perdut, però hem lluitat de manera pacífica i amb paciència”, va dir. Mora també va avançar que ara es retiraran totes les accions judicials que al seu moment es van emprendre per evitar la clausura del centre escolar.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), també es va mostrar satisfet pel desenllaç final. “Ara la Mar Nova queda com una escola més dins el municipi”, va dir. Buch va voler destacar que, abans de la reunió a tres bandes amb pares i Ensenyament, ell mateix havia participat en una trobada prèvia amb Llobet.

LA FRASE

Fa uns dies estava tot perdut, però hem lluitat de manera pacífica i amb paciència
Jaume Mora
President de l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar

Mesos de mobilitzacions

Els pares dels alumnes de la Mar Nova de Premià de Mar van mostrar ahir a la tarda la seva alegria en el moment que van anar a recollir els fills a l'escola. Abraçades, somriures i crits de “la Mar Nova no es tanca!” van donar pas a les celebracions amb cava i pastissos. Aquesta alegria, però, ha anat precedida per les nombroses mobilitzacions que l'AMPA del centre ha anat fent al llarg de molts mesos, des que es va saber la intenció del departament de tancar el centre el curs que ve per raons demogràfiques. La darrera va ser l'ocupació i posterior tancament durant 30 hores a la seu dels serveis territorials d'Ensenyament de Mataró que membres de l'AMPA i sindicats van protagonitzar la setmana passada. En aquell moment és quan es va aconseguir la reunió d'ahir, que va confirmar que no es tancava l'escola. Prèviament a aquesta acció, i de multitud de demandes al ple de Premià de Mar, on van arrencar el suport de totes les formacions en contra de tancar l'escola, l'AMPA va aconseguir que la comissió d'Ensenyament del Parlament aprovés una moratòria d'un any per no tancar el centre. A més, els afectats també van engegar la via judicial per preservar l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró