Educació

educació

L'escola La Maquinista reclama el nou centre promès

Tot està pendent de les negociacions de l'Ajuntament amb la propietat de part dels terrenys

“L'Ajuntament fa un any que negocia, però nosaltres fa nou anys que esperem.” Parla Berta Novella, de la junta directiva de l'AMPA del CEIP La Maquinista, a Sant Andreu. Havien d'estar dos o tres anys en barracons, mentre construïen l'escola. Ja en fa nou. Amb tot el que això comporta: aquest any sortirà la primera promoció de primària; hauran fet tot el seu trajecte educatiu en barracons. Tenen prop de cinc-cents alumnes.

Des de la regidoria de districte els demanen paciència i confiança, mentre tiren endavant les negociacions amb el centre comercial La Maquinista, que té cedits a l'escola una part dels terrenys. “Ja n'hem tingut, de confiança. Arriba un punt, però, que s'ha de posar una data”, hi afegeix Novella. La data en què l'Ajuntament els ha de dir alguna cosa és a finals de febrer. “El que demanem és que desencallin això d'una vegada o ens donin alguna alternativa!” Si es visita, es veu que les infraestructures tenen una durabilitat limitada. Humitats, un pati que s'inunda i que no es pot utilitzar durant dies, uns lavabos que necessiten renovació... El manteniment, pel fet d'estar tants anys en barracons, es fa més urgent.

No hauria de ser complicat, però el cas és que sí que ho és. En un moment d'aquests llargs anys, es va vincular l'ampliació del centre comercial a l'edificació de l'escola. El cas és que l'Ajuntament va aturar l'ampliació. No tenen clar que el centre necessiti més aparcaments. I en aquest estira-i-arronsa, La Maquinista, l'escola, sense construir.

L'alegria, diuen, la posen els nens, aliens a les condicions de l'espai. I els mestres, amb un projecte engrescador. I els pares, que han fet moltes intervencions per fer de l'escola un lloc més amable.

LA DATA

2008
és l'any
en què va començar l'activitat a l'escola i des d'aleshores, els nens sempre han estat en barracons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia