escoles bressol
alimentació
Els pares volen tenir veu en els menús de les escoles bressol de Lleida
La Fapac presenta propostes per participar en el procés de contractació del servei de menjador
L'entitat se sent menystinguda per la Paeria
La delegació de Lleida de la Fapac (Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya) ha demanat a la Paeria poder participar en una comissió de seguiment que controli el funcionament del servei de menjador de les escoles bressol municipals. Els pares volen participar en la presa de decisions tant pel que fa al funcionament del servei com en la nutrició dels infants.
La federació també exigeix a l'Ajuntament que les condicions del nou concurs, que ja s'ha començat a tramitar, tinguin en compte mesures com ara la reducció de ràtios de monitoratge (de 8 a 6 alumnes per monitor), seguir les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya o que l'empresa adjudicatària elabori un pla de reducció de residus. Són propostes incloses en un document de 26 punts que la Fapac va registrar dijous a la Paeria. El concurs de la nova gestió del servei s'ha de resoldre en els pròxims mesos perquè l'adjudicació estigui a punt per al curs que ve.
La presidenta de la Fapac a Lleida, Elisa Solé, i un dels vocals de la junta, Albert Font-Tarrés, es van queixar que l'Ajuntament no els ha informat de la posada a licitació del servei de menjador de les escoles bressol municipals, i per això se senten “menystinguts”. Segons van explicar, la Fapac va demanar explicacions a la regidoria d'Educació i se'ls va donar un màxim de tres dies per presentar propostes.
D'altra banda, la Fapac sol·licita que no s'augmenti el preu del servei i que se'n reguli el cobrament per evitar errors comesos fins ara per l'actual adjudicatària.
Les propostes de la federació se sumen a les que ja va fer en el mateix sentit el grup municipal del Comú de Lleida, que fa setmanes va presentar també un seguit d'iniciatives per augmentar la participació a les AMPA de les escoles bressol, a la Marea Groga i als treballadors dels diferents centres educatius. Segons aquesta formació, les aportacions de la comunitat educativa al procés de licitació del servei de menjador del Consell del Segrià havia millorat molt les bases del concurs i els sistemes de seguiment. El Comú també ha presentat una vintena de propostes perquès siguin incloses en el nou plec de condicions.
Dieta sense sal, sucre, tonyina o bledes
Pel que fa al menjar, la Fapac s'ha centrat a demanar que es regeixi per les “recomanacions per a l'alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys)” de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. L'organisme estableix que el menjar de nadons no hauria de contenir sal, sucre, tonyina o bledes, productes que s'han detectat en els menús de l'actual adjudicatària. També demanen aliments ecològics i de proximitat.