Educació

El Saló de l'Ensenyament del Ripollès atrau centres d'altres comarques

En la tercera edició de la mostra hi van participar centres educatius d'Osona, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i Andorra, i va tenir molt més públic de l'esperat

Amb només tres edicions, el Saló de l'Ensenyament del Ripollès, organitzat pel Consell Comarcal, s'ha convertit en un aparador en el qual es mostren no només els centres educatius de la comarca sinó també alguns de les comarques veïnes d'Osona i la Garrotxa, i fins i tot del Pla de l'Estany, així com d'Andorra. En total, en el saló d'aquest any, que va tenir lloc ahir al pavelló poliesportiu de Ripoll, hi havia 35 estands (set més que l'any passat), majoritàriament de centres educatius ripollesos. De fora, hi havia deu centres de secundària que ofereixen cicles formatius, així com una notable representació de les universitats.

Pel pavelló van passar-hi uns 600 estudiants, una xifra que va superar àmpliament la previsió, establerta en uns 450. Els joves van poder recollir informació i una primera impressió de l'oferta dels centres educatius, i també van poder entrar en contacte amb l'equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) comarcal, l'Oficina Jove i l'Agència de Desenvolupament. Paral·lelament es van organitzar xerrades orientatives a càrrec de professors de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, la UdG, l'Escola Taller Casa d'Oficis, la Fundació Eduard Soler i l'Escola Oficial d'Idiomes, així com una conferència de la pedagoga Eva Bach sobre la formació continuada del professorat.

Saló d'Ocupació

Al mateix temps que el d'ensenyament, al mateix pavelló va tenir lloc el I Saló d'Ocupació del Ripollès, consistent en una mostra sobre els perfils professionals més buscats en aquest moment a la comarca.

En la inauguració, el president del Consell Comarcal, Joan Manso, va posar l'accent en el fet que el saló s'ha consolidat i que és una bona aposta en un territori que té lluny les altres ciutats on organitzen salons d'aquest tipus.

LA XIFRA

35
instituts
del Ripollès, Osona, la Garrotxa i el Pla de l'Estany i universitats catalanes i la d'Andorra van participar en el saló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona