Educació

educació

transports

Sis alumnes, sense classe pel canvi d'una parada

Sis famílies de la Pobleta de Bellveí es neguen a utilitzar el transport escolar perquè la nova parada no té aixopluc

El Consell Comarcal justifica el canvi i diu que no tornarà a modificar la parada

Sis alumnes de la Pobleta de Bellveí que utilitzen el transport escolar per anar a l'escola Vall Fosca de la Plana de Mont-ros, al terme municipal de la Torre de Cabdella, es van quedar sense classe ahir per segon dia consecutiu. L'absència ve motivada per l'acció de protesta que han emprès les seves famílies contra el canvi de lloc de la parada del transport escolar que porta els alumnes a l'escola. Fins al juny passat, el taxi recollia els nens a la plaça del poble, però aquest curs la parada s'ha traslladat un centenar de metres, al costat de la carretera L-503. El motiu d'aquest canvi, segons el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, respon a una qüestió d'horaris, ja que aquests s'han hagut de modificar després que aquest curs s'hagi incorporat a la ruta el poble d'Envall. Les famílies, en canvi, critiquen que la nova parada no disposa d'aixopluc per quan plou o fa fred.

Dilluns van ser tots els alumnes, set en total, els que no van utilitzar el transport escolar, després d'esperar el taxi junt amb els seus pares a la plaça i no a la parada habilitada. Ahir van ser sis, ja que un alumne es va desmarcar de la protesta i va acabar utilitzant el transport. Les famílies han fet palesa la seva intenció de continuar amb la protesta i amenacen de no portar els fills a l'escola fins que no s'arribi a un acord amb el Consell Comarcal. Cardona, d'altra banda, assegura que el Consell no canviarà la parada, i lamenta que només una mare va assistir a la reunió convocada divendres passat per tractar de la problemàtica. Cardona ha explicat que el Consell té l'obligació de posar el transport escolar a disposició dels alumnes –“cosa que hem fet cada dia”, ha dit–. “Si els pares no el volen utilitzar, és la seva decisió”, ha sentenciat. Ahir aquest diari va intentar contactar sense èxit amb les famílies dels alumnes afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia