Educació

La UdG celebra els 30 anys del programa Erasmus

El programa de mobilitat ha permès a centenars d'estudiants viure l'experiència d'estudiar a l'estranger

Els experts destaquen l'impacte econòmic que representa per a la ciutat

“L'Erasmus em va canviar la vida.” L'anècdota, habitual agraïment dels estudiants als seus coordinadors i professors a la universitat que els van animar a cursar un semestre a l'estranger, la va fer servir com a reflexió final Rafael Bonete, professor d'economia aplicada de la Universitat de Salamanca i durant més de quinze anys coordinador del programa Erasmus. Rafael Bonete va obrir ahir al migdia, amb una conferència a la sala de graus de la Facultat de Dret, la jornada de caràcter festiu, que la Universitat de Girona (UdG) va organitzar per celebrar el 30è aniversari de la creació d'aquest programa, un dels més coneguts i que cobreix un ampli ventall d'opcions i països. Al llarg d'aquests anys, s'ha passat dels primers 28 estudiants de la UdG que van marxar a l'estranger als 208 del curs 2015/2016. També són rellevants les dades d'estudiants estrangers que escullen la UdG per fer-hi una estada. En els últims cursos, les xifres han superat els 250 alumnes. En la conferència, Rafael Bonete va remarcar l'impacte econòmic que representa la mobilitat internacional dels estudis superiors. Així, va ressaltar que per a la UE representa un 0,5%: “Amb tan pocs diners s'aconsegueix tant”, va reblar el professor de la Universitat de Salamanca. També va voler posar èmfasi en “la font de riquesa” que representen els estudiants en una ciutat universitària com Salamanca, equivalent per dimensions a Girona. També va assenyalar la necessitat de millorar la convalidació de les notes: “Marxar a fora suposa un esforç i no s'hauria de penalitzar”, i en aquest sentit va afegir que és difícil lluitar amb els clixés de l'universitari que se'n va “a passar-s'ho bé” un semestre.

La jornada va incloure una taula rodona amb estudiants de la UdG que han fet o estan fent l'intercanvi. A més, es van lliurar els premis UdG-Mercuri 2017, instituïts per primer cop. Es va premiar la Facultat de Turisme en la categoria de millor centre outgoing, atorgat a la facultat o escola amb millors resultats percentuals en mobilitat d'estudiants en relació amb el seu nombre de titulats. En l'apartat del millor centre incoming, atorgat a la facultat o escola amb major nombre d'estudiants rebuts, es va premiar l'Escola Politècnica Superior. El tercer premi, atorgat al departament amb els millors resultats percentuals en mobilitat de professorat, va ser per al Departament de Geografia. La jornada es va cloure amb un espectacle pirotècnic.

LA FRASE

La mobilitat internacional en els estudis superiors representa menys del 0,5% per a la UE
Rafael Bonete
coordinador erasmus universitat de salamanca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat