Educació

Es triplica el nombre de denúncies per ‘bullying' homòfob

La col·laboració amb els ajuntaments fa aflorar més casos

Demanen un protocol contra la LGTBIfòbia

El nombre de denúncies per assetjament homòfob a les escoles es va triplicar el 2016 a Catalunya respecte de l'any anterior i, amb un total de 84 incidències, va representar un 13,1% de les incidències registrades per l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) el 2016, un percentatge notablement superior al 4,4% del 2015.

Les dades de l'informe L'estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, presentat ahir, demostra, segons el president de l'observatori, Eugeni Rodríguez, que el bullying és una “xacra en augment” que comença a aflorar gràcies, sobretot, als convenis de col·laboració amb una trentena d'ajuntaments. Les incidències més freqüents són les agressions, tant físiques com verbals, que suposen un 30,9% dels casos, un percentatge idèntic al registrat en l'estudi del 2015. Rodríguez va alertat del perill de “banalitzar els insults”, ja que, tot i la llei del Parlament contra la LGTBIfòbia en vigor, fins ara el govern només ha imposat una sanció econòmica a una persona per haver proferit insults homòfobs a un treballador d'un centre residencial per a gent gran.

El president de l'OCH va alertar de la “invisibilitat” de la LGTBIfòbia a les escoles i de la dificultat de lluitar-hi, especialment si no es té la complicitat de les famílies. Rodríguez va criticar la política d'“apagar incendis” i va demanar “estratègies concretes i preventives”, com ara un protocol específic contra l'assetjament escolar per LGTBIfòbia. En la majoria dels casos –va denunciar– “es trasllada d'escola el nen” agredit.

Rodríguez va explicar que quan accepten una incidència a l'observatori s'obren diversos itineraris, com ara l'administratiu o la comunicació a la fiscalia, als Mossos d'Esquadra i, també, al Síndic de Greuges.

LA XIFRA

84
incidències
va rebre l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) el 2016, el triple que l'any anterior.

Ruiz recorda que ja té un pla contra l'assetjament

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va recordar ahir al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, que Catalunya ja té, des de la setmana passada, el seu propi pla de convivència escolar “que va molt més enllà que els plantejaments que proposa el ministre”. Durant la Conferència Sectorial d'Educació que es va fer ahir a Madrid entre el ministre i els consellers autonòmics del ram, Ruiz va remarcar que l'estratègia contra l'assetjament escolar del govern català és diferent de la de l'Estat, que preveu establir un responsable de convivència i un telèfon de l'assetjament a cada centre. A Catalunya, en canvi, es treballa “amb una estratègia completa” en què “cada centre farà una diagnosi de la seva situació, es marcaran uns objectius” i “cada centre farà el seu propi projecte de convivència amb uns indicadors d'avaluació”. Pel que fa a la demanda que els equips docents tinguin l'última paraula en l'obtenció dels títols d'ESO i batxillerat, Ruiz va explicar que havia estat acceptada pel ministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona