Educació

Educació

Alta capacitat no és igual a rendiment

El centre Excellence és l'únic a la demarcació que treballa amb nens d'alta capacitat

El 29 d'abril tindrà lloc la primera jornada a Reus

Alta capacitat intel·lectual no és sinònim d'alt rendiment. Aquesta és una de les conclusions a les quals han arribat els professionals del centre Excellence de Tarragona, l'únic de tota la demarcació que tracta amb nens d'alta capacitat. A través de l'estimulació, la creativitat i la identificació dels talents personals, els educadors i psicòlegs ajuden nens i adolescents a estimular la capacitat d'aprenentatge responent a les seves preguntes i sempre tenint en compte la hipersensibilitat que els caracteritza. Tal com explica la directora del centre Excellence, Edith Lando, “l'alta capacitat no es tracta d'una malaltia, sinó d'un do meravellós que no sempre va acompanyat d'un alt rendiment”. Conjuntament amb les famílies i les escoles, el treball parteix de la identificació del talent personal de cada nen i, a partir del que se'ls dona millor, procuren augmentar la seva autoestima i el seu rendiment fins a arribar a treure el seu màxim potencial. Lando afirma que és necessari desmitificar la relació entre alta capacitat i alt rendiment, i comprendre que s'ha de diferenciar els nens de les nenes: “La problemàtica de les nenes és completament diferent de la dels nens, ja que a elles, des d'un punt de vista emocional, els agrada acontentar a tothom tot i que són més fràgils.” En aquest sentit, els nens presenten comportaments disruptius. Per aquest motiu, al centre hi ha més presència de nens que de nenes.

Amb l'objectiu de difondre les altes capacitats, FiraReus serà el marc, el 29 d'abril, de la primera jornada Capacitat no és sinònim de rendiment. Derroquem mites per donar informació i sensibilitzar pares, professors i experts envers els nens amb alta capacitat. La cita tindrà diverses ponències en què es donarà a conèixer estratègies per a l'educació i la identificació, les seves característiques, les metodologies a l'aula i el treball amb les emocions. També hi haurà la presència de nens i familiars que aportaran les seves experiències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona