Educació

Educació

Corrandes escolars a toc de flabiol

Quatre-cents alumnes de sis escoles de Mataró surten a tocar l'instrument popular i demostren el que han après a l'aula

Tots plegats van interpretar una corranda

A toc de flabiol i tamborí. Així es van concentrar ahir al matí quatre-cents alumnes de primària de sis escoles de Mataró. Des dels més experts fins als més novells, van demostrar el que han après a l'aula per acostar a tothom aquests dos instruments populars de casa nostra, associats sobretot al patrimoni festiu i als gegants. A Mataró, la tradició està ben arrelada, ja que no s'han deixat de tocar mai, i el vincle és molt estret per la figura d'un dels flabiolaires més reconeguts a Catalunya, Quirze Perich –l'any passat es va celebrar el trentè aniversari de la seva mort–. Van ser els mateixos professors de música i alguns estudiosos del flabiol els que van engegar el projecte per acostar el flabiol a les escoles. Una de les professores, Elisabeth Sarlat, es felicitava ahir en acabar el repertori per l'acollida que ha tingut entre els més joves. “No pretenem que surtin músics, només que aprenguin a fer-lo sonar i compartir-lo. Això s'ha aconseguit”, hi afegia satisfeta.

Ja de bon matí, les places del centre històric s'omplien amb els més impacients, que aquest curs s'han iniciat amb els dos instruments. Unes hores més tard, tots s'aplegaven a la plaça de la Muralla per escoltar el repertori dels alumnes més experimentats, els de cinquè i sisè. Acompanyats a la guitarra pels mateixos professors de música, van interpretar tots junts una corranda. Hi van intervenir els alumnes de les sis escoles participants: Montserrat Solà, Marta Mata, Maria Mercè Marçal, Joan Coromines, Tomàs Viñas i Camí del Mig. “Cada escola era la millor i volia que, amb la seva música, l'escoltessin a tot el món”, resumia l'actualitat de la lletra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia