Educació

Municipal

La llar d'infants de Camós, que volien tancar, ara té assegurada la continuïtat

L'Ajuntament i la concessionària acorden uns ajustaments en el pressupost del centre per tal de rebaixar la despesa anual que hi dedica el consistori

La llar d'infants municipal de Camós, Baldufes, la majoria dels alumnes de la qual són de fora del municipi, semblava abocada al tancament perquè l'Ajuntament considerava que no podia destinar diners a un servei que beneficia només unes poques famílies del poble. L'Ajuntament i l'empresa concessionària, però, han pactat una sèrie de reajustaments en el pressupost del centre educatiu que permetran rebaixar entre un 50 i un 60% l'aportació anual municipal. “La idea de tancar-la queda aparcada”, va assegurar ahir l'alcalde, el republicà Josep Jordi.

Els canvis

Per tal de fer disminuir la despesa, la concessionària –la cooperativa Suara– i el consistori han acordat les mesures següents, a aplicar a partir del curs vinent: augmentar lleugerament el preu del servei de menjador, reintroduir el pagament del servei d'acollida de la mainada entre les 8 i les 8.45 h (des de fa uns cursos no té cap cost addicional per a les famílies), assignar a Suara la neteja de les instal·lacions, que ara porta a càrrec d'una empresa externa, i reformar la instal·lació energètica perquè sigui més eficient.

Mantenir la qualitat

“No toquem ni la plantilla (formada per sis educadores) ni les hores de feina i, per tant, la qualitat no resultarà afectada”, van assegurar ahir fonts de Suara. “A l'hora de reduir la despesa municipal –va indicar l'alcalde– teníem clar que de cap manera es podia perjudicar la qualitat del servei educatiu.”

Ajudes escolars

Els diners que s'estalviï l'Ajuntament en la partida destinada a Baldufes continuaran invertint-se en aspectes educatius. En concret, l'equip de govern pensa gastar-los en ajudes escolars i en subvencions per als desplaçaments dels alumnes empadronats a Camós que estiguin matriculats en altres municipis.

LA FRASE

A l'hora de reduir la despesa teníem clar que de cap manera s'havia de perjudicar la qualitat del servei
Josep Jordi
ALCALDE DE CAMÓS

Cada alumne costa 538 euros al municipi

Les Baldufes té avui 41 alumnes, el màxim de la seva capacitat. A principis de curs, quan n'hi havia 38, l'Ajuntament va explicar que el cost anual per cada alumne era de 538 euros, una quantitat que –asseguraven– el municipi no es podia permetre, tenint en compte que tan sols set estaven empadronats a Camós. El problema de fons és la baixa natalitat que es dona al poble: al 2016 hi va haver només dos naixements.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia