Educació

municipal

Mataró vol més oferta d'escola pública al centre

L'Ajuntament reclama, un cop més, les dues línies de P3 a la nova Angeleta Ferrer

En la preinscripció s'hi han apuntat 37 famílies

L'Ajuntament de Mataró no es vol donar per vençut i ahir va tornar a reclamar a la Generalitat que incrementi l'oferta d'escola pública al centre de la ciutat i que obri la segona línia a la nova Angeleta Ferrer. Les preinscripcions per al curs vinent han tingut una alta demanda i des del consistori mataroní confien que això serveixi per justificar l'obertura d'un altre grup de P3, que el Departament d'Ensenyament es resisteix fins ara a oferir amb el pretext que la voluntat és mantenir el nombre de places de l'any passat.

El regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell (PSC), va explicar que, de moment, ja hi ha 37 famílies que han sol·licitat l'escola com a primera opció, però que a aquesta xifra s'hi han d'afegir unes quantes places més –es calcula que podrien ser mitja dotzena– per als alumnes amb necessitats educatives especials. “Amb les dades objectives a la mà, demanem a la Generalitat que reconsideri la decisió”, va advertir Vadell, que recorda que el nou equipament, que s'està acabant de construir a l'antiga fàbrica de paper Can Fàbregas, va néixer amb l'objectiu d'equilibrar una zona de la ciutat on es concentra majoritàriament una oferta concertada. En aquest sentit, tots els grups municipals han aprovat una declaració institucional, que es presentarà en el proper ple de dijous, en la qual es posa de manifest la manca de places de titularitat públiques que té des de sempre el centre històric de Mataró.

Tot i que des del departament es va insinuar que si hi havia prou demanda s'atendria la reivindicació i s'obriria la segona línia de l'Angeleta Ferrer, Vadell tem que la Generalitat, en lloc de cedir a la petició prefereixi redistribuir els alumnes en altres escoles de la ciutat. “Estem a l'expectativa del que es decideixi des dels serveis territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental”, ha dit el regidor.

Després que el 2012 es van haver de desallotjar les antigues dependències de l'escola per greus problemes estructurals de l'antic centre, situat a la plaça de Cuba, i es va haver de traslladar al Torre Llauder, el nou edifici està projectat per encabir-hi una doble línia, i tant la comunitat educativa com el mateix Ajuntament consideren que és del tot necessari mantenir la idea inicial i estrenar l'equipament amb els dos grups per combatre, precisament, la manca d'oferta pública, però també per abaixar ràtios i oferir una millor qualitat educativa als altres centres.

Una nova plaça

Mentre les obres de l'escola avancen ara a bon ritme per inaugurar al setembre les noves dependències, després d'alguns entrebancs i retards, l'empresa municipal Pumsa està finalitzant també els treballs d'urbanització de la plaça de Ventura Ametller, un nou espai públic situat al carrer de Churruca que donarà accés al nou centre educatiu. La plaça, que té una superfície de 900 metres quadrats, s'està pavimentant i la previsió és col·locar-hi nou mobiliari urbà, enllumenat públic i arbrat. A més, tindrà una zona delimitada per a diferents jocs infantils, dividida en dos àmbits segons l'edat dels usuaris. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), va destacar que el parc segueix “la línia visual del pati de l'escola”, que quedarà separat amb una tanca perimetral amb la voluntat que tant la plaça com la zona d'esbarjo del centre tinguin el mateix estil. Amb un cost de 138.000 euros, Calpe va apuntar que els diners els ha avançat l'empresa Pumsa però que després es repercutiran en els propietaris del sector com a despeses d'urbanització.

LA FRASE

Esperem que reconsiderin la decisió perquè ara ja tenim la constància de l'interès de les famílies
Miquel Àngel Vadell
regidor d'educació

LA XIFRA

37
famílies
han sol·licitat l'escola Angeleta Ferrer com a primera opció durant el període de preinscripció.

“L'empresa Pumsa no farà més pisos”

Davant mateix de l'escola i de la nova plaça de Ventura Ametller, el planejament urbanístic de la parcel·la preveu que també s'hi puguin edificar habitatges. El planejament vinent contempla la possibilitat de fer-ne una seixantena, dels quals una cinquantena tindran algun tipus de protecció oficial i que una part dels baixos se cedeixin com a equipament a l'Ajuntament. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, va apuntar ahir que l'empresa pública Pumsa ara “no farà més pisos” i que la intenció, en tot cas, és trobar alguna entitat o fundació que es vulgui fer càrrec del projecte. Amb més de 3.400 habitatges buits que es calcula que hi ha a la capital maresmenca i amb un deute important que fa anys que s'arrossega i que ha posat en serioses dificultats les finances de l'Ajuntament, les prioritats de la companyia municipal no passen per fer de promotor immobiliari com havia fet en altres moments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró