Educació

Palamós recupera la línia de P3 de l'escola Vila-romà

La supressió de la línia el curs passat va forçar el ple a reclamar a la Generalitat que la restituís

La reiterada reclamació de l'Ajuntament de Palamós als serveis territorials d'Ensenyament a Girona permetrà finalment tornar a oferir el curs que ve, concretament a l'escola Vila-romà, la línia de P3 que va perdre el curs passat. Les dues administracions –segons un comunicat– han treballat de manera conjunta durant els darrers mesos. El nombre de preinscripcions efectuades possibilita desdoblar la línia ja existent en aquest centre i recuperar així les vuit línies de P3 que tenia el municipi.

El març de l'any passat el ple va aprovar per unanimitat de tots els grups instar la Generalitat a mantenir totes les línies de P3, no només la de l'escola Vila-romà, sinó les de tots els centres públics del municipi. La moció, a més, va tenir el suport de tots els centres educatius de la població, de les associacions de mares i pares d'alumnes, així com del síndic de greuges municipal. La Generalitat va prendre la decisió de no oferir la línia de P3 el curs passat argumentant “qüestions de baixa natalitat ja que només es varen matricular 22 alumnes en aquest grup.”

En les reclamacions que es plantejaven des de Palamós es destacava la necessitat de tenir en compte la “fluctuació d'habitants del municipi, motivada per la condició de vila turística, la qual cosa fa difícil establir xifres concretes de matriculacions amb molta antelació”. La moció que es va aprovar el 2016 també reclamava que es garantís el dret de les famílies a triar escola i a aspirar a places d'ensenyament públic. L'argument central defensat per tots els grups, i sobre el qual ha treballat el govern, d'ERC-CiU, es basa en l'indicatiu que especifica que “en els darrers mesos s'ha obtingut una alça en el nombre d'infants empadronats a Palamós que fa pensar que per al proper curs es pugui arribar sense problemes a la ràtio necessària”.

Les accions no es van aturar en cap cas; la plataforma l'Empordà es Mou va donar suport, així com la CUP, a l'oposició a l'Ajuntament de Palamós, que el setembre passat va anunciar que reclamaria al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que “rectifiqui la seva decisió d'eliminar la línia de P3 de l'escola pública Vila-romà”.

LA DATA

09.05.16
El ple de
l'Ajuntament de Palamós aprova per unanimitat de tots els grups reclamar la restitució de la línia de P3.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt