Educació

ensenyament

La granja escola reclama que se suspengui l’ordre de tancament del centre

Mataró es compromet a tramitar el canvi d’usos de la finca però adverteix que serà estricte amb la normativa

La comunitat es manifesta en el ple

Alumnes, famílies i mestres de la granja escola Casa Nostra de Mataró es van manifestar dijous, durant el ple, per reclamar a l’Ajuntament que suspengui l’ordre de tancament del centre educatiu i aturi els decrets que l’obliguen a enderrocar les construccions fetes sense permís en sòl no urbanitzable. En l’audiència prèvia a la sessió plenària, la directora de l’escola, Maria Bellmunt, va explicar que, tot i que fa dos anys que tramiten un projecte d’actuació per convertir l’antiga finca agrícola de Can Gual en un espai que fomenti l’aprenentatge a través de l’agricultura i la ramaderia, l’agost del 2016 es van engrescar per engegar un projecte de més abast per ser una escola rural privada. Per aquest motiu, esperen que el nou pla que s’ha enviat recentment a l’Ajuntament per ampliar els usos docents dels terrenys serveixi per evitar un final tràgic que afectaria moltes famílies que volen continuar portant-hi els fills.

La regidora d’Urbanisme, Núria Calpe (CiU), va respondre que la intenció és estudiar el nou document “amb tot el rigor i celeritat” i tenir una resolució definitiva abans de començar el curs vinent, però adverteix a la promotora que seran “estrictes” en el compliment de les normatives. “Estem al seu costat i els ajudarem, si es pot, a legalitzar l’activitat”, va assenyalar Calpe, que recorda que Casa Nostra, que està situada a les Cinc Sénies, no té ni ha tingut mai cap llicència en regla.

La bona predisposició de l’Ajuntament, però, no invalidarà els decrets de tancament i de demolició de les obres fetes a l’entorn de la masia, que segueixen el seu curs i que continuen sent absolutament vigents. Tot i que la regidora afirma que aquestes construccions “són il·legals” i “no legalitzables”, també es va comprometre davant Bellmunt a demanar a la Generalitat un informe urbanístic previ que serveixi per confirmar-ho.

Tot i la incertesa i els terminis ajustats, la intenció és informar com més de pressa millor les famílies si no es donés llum verd al projecte, perquè tinguin un cert marge de maniobra i puguin escolaritzar els infants en altres centres de la ciutat. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell (PSC), va recordar també que, a diferència de la resta d’equipaments docents de la ciutat, la granja escola ni està legalitzada ni ara per ara compleix tota la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia