Educació

ensenyament

Més de vint milions en obres en centres educatius

El govern va aprovar ahir destinar 21,3 milions d’euros a la construcció dels instituts de Caldes de Malavella, Vilablareix i Ermessenda de Girona, i l’ampliació de l’escola El Gegant del Rec de Salt

El govern català va aprovar ahir encarregar a Infraestructures de la Generalitat de Catalunya quatre actuacions en centres educatius de les comarques gironines per una quantitat de 21,3 milions d’euros. Es destinaran 6,8 milions d’euros a la construcció del nou institut Vilablareix i 6,8 milions d’euros més a la construcció de l’institut Ermessenda de Girona. El govern va acordar invertir 4,1 milions d’euros en l’execució de les obres d’ampliació de l’escola pública El Gegant del Rec de Salt i 3,6 milions d’euros més en les obres de construcció del nou institut de Caldes de Malavella.

Recentment, va sortir a concurs la redacció del projecte d’obra del nou institut de Vilablareix, llargament reclamat. El Departament d’Ensenyament va aprovar la licitació –per un pressupost de 426.086 euros– dos anys després que s’hi comprometés i gairebé deu des que el centre obrís en barracons, l’any 2008. En declaracions a aquest diari, l’alcalde de Vilablareix, David Mascort, va valorar molt positivament que el projecte sortís a concurs ja que considera que es tracta d’un projecte “vital per a l’educació i formació de tots els joves del poble i dels pobles veïns”. El nou institut tindrà quatre línies d’ESO i tres de batxillerat.

Pel que fa a l’escola El Gegant del Rec de Salt, l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ja ha posat punt final al concurs per al projecte bàsic, l’executiu i la direcció d’obra del nou edifici de l’escola. El projecte l’ha guanyat la unió temporal d’empreses (UTE) que formen els despatxos d’Espinet-Ubach Arquitectes Associats i SIO2 Arch per un import de 220.000 euros.

En relació amb les obres de construcció de l’institut de dues línies d’ESO de Caldes de Malavella, Ensenyament té previst aixecar el nou edifici a tocar de la seu de l’escola La Benaula. El projecte es va desencallar l’any passat, després que l’Ajuntament de Caldes es va oferir a pagar mig milió d’euros del nou centre de secundària, que està en mòduls prefabricats des de fa dotze cursos. Les obres que ahir es van aprovar fan referència a un institut de dues línies d’ESO, més tres aules i una aula de suport. Els 21,3 milions que es destinaran a obres en centres gironins formen part dels 99 milions que el govern va decidir invertir ahir.

Un nou Ermessenda per a Girona

Ensenyament i l’Ajuntament de Girona van acordar a finals de l’any passat la remodelació de l’edifici de l’antiga fàbrica Simon, al carrer Barcelona, per situar-hi la seu definitiva de l’institut Ermessenda. La intenció és que les obres d’adaptació de l’edifici estiguin acabades per iniciar el curs 2019/2020. L’edifici té uns 4.500 metres quadrats construïts. Mentrestant, però, i per assumir el nombre creixent d’alumnes de secundària a la ciutat de Girona, es preveu crear una segona seu de l’institut Ermessenda a partir del curs vinent. Estarà situada a la zona de Can Prunell, al costat de l’escola Bosc de la Pabordia. Serà un espai amb tres mòduls que reforçarà la seu actual de l’institut, situada a l’edifici Cartanyà, propietat del Bisbat de Girona i pel qual el consistori paga un lloguer que supera els 85.000 euros anuals. La mesura acordada per Ensenyament i el consistori ha de donar resposta a l’augment d’escolars de secundària que hi haurà els pròxims anys i evitar que es perpetuïn els bonys que hi ha actualment en diversos centres de secundària de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró