Educació

Municipal

L’escola de Montesquiu es fa petita i plantegen ampliar-la

Volen augmentar la superfície uns 310 metres quadrats i encabir-hi una aula més, el menjador i una sala de psicomotricitat

L’equipament va ser pensat per a 60 alumnes i ara n’hi ha 90

Montesquiu veu més a prop solucionar un dels grans reptes que afronta en aquest mandat, com és fer créixer l’escola El Rocal. L’equipament va ser construït amb l’objectiu de donar cabuda a una seixantena d’alumnes, i en l’actualitat ja es passa dels noranta. “A l’edifici actual, la canalla no hi té menjador i s’han de desplaçar a una sala que hem habilitat per a aquesta funció. Tampoc tenen sala de psicomotricitat per poder fer gimnàs, i l’han d’anar a fer a la sala polivalent de l’ajuntament”, explica l’alcaldessa, Elisabet Ferreres, que també assenyala que l’any passat es va fer una petita intervenció per poder guanyar una aula més.

Amb l’escola sobreocupada, des de l’inici de mandat l’equip de govern ha treballat amb la intenció de poder fer créixer l’equipament aprofitant els terrenys propers. En el dia d’avui, Montesquiu ja té a punt el projecte executiu d’aquesta ampliació.

“La idea és un creixement d’uns 310 metres quadrats, per poder-hi ubicar una nova aula, el menjador i una sala per poder fer psicomotricitat”, diu Ferreres. L’import d’aquesta actuació seria d’uns 450.000 euros, i per poder-la tirar endavant l’Ajuntament manté converses amb Ensenyament. “Ens falta el finançament i estem fent tot el possible per trobar-lo”, comenta Ferreres. Amb el projecte a punt però encara sense els diners, tot indica que l’actuació no es podria fer fins al curs 2018/19.

Dades per a l’optimisme

A diferència de molts pobles petits, Montesqiu –amb 931 habitants– veu com els serveis educatius del poble funcionen: “L’escola bressol, amb quinze places, l’omplim cada any, i l’escola primària, que forma part de la ZER Bisaura, també ha crescut en els darrers anys. Per assegurar el futur dels pobles fa falta jovent i canalla, i si no pots oferir serveis adequats a les famílies aquestes et marxen. Hem apostat fort per l’educació i crec que és un dels punts clau perquè un poble de les dimensions com el nostre tingui futur”, diu l’alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres.

LES FRASES

A l’edifici actual no hi ha espai per al menjador ni cap sala per poder-hi fer psicomotricitat en bones condicions
Per assegurar el futur d’un poble cal jovent i canalla i els has de poder oferir bons serveis
Elisabet Ferreres
alcaldessa de montesquiu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona