Educació

La gestió de les escoles bressol, a debat a Blanes

ERC, responsable de l’àrea d’Educació, és partidària que el servei sigui municipal

La gestió de les tres escoles bressol municipals de Blanes és motiu de debat entre els socis de l’equip de govern. Les tibantors entre l’AMPA i la direcció de l’escola de la Plantera han fet que ERC, responsable d’Educació a l’ajuntament, es mostri partidària d’assumir la gestió directa de les llars d’infants.

Segons el cartipàs aprovat fa un any amb l’entrada d’ERC en l’equip de govern municipal, que formaven el PSC i CiU, els republicans duen la gestió d’Educació. El regidor de l’àrea, Albert Sanz, admet que l’actual marc de treball –una empresa duu la gestió de les escoles bressol– no permet resoldre les actuals desavinences entre l’AMPA i els responsables directius de la Plantera. Dijous, en una reunió de la junta de govern, Sanz va proposar que l’ajuntament assumeixi la gestió de les escoles bressol.

Per Sanz, la concessió a l’empresa Clece, que venç al final de l’actual curs escolar, és un obstacle a l’hora de resoldre conflictes. “L’empresa Clece no ha aportat cap solució ni cap explicació raonable que resolgui o ajudi a resoldre el conflicte existent”, afirma ERC en un comunicat de premsa. Sanz hi afegeix que ara és el moment adequat perquè el consistori recuperi la gestió directa.

Recentment, l’AMPA de la Plantera ha criticat la manera de fer de la directora del centre, a la qual acusa de mala praxi i falta de capacitat. Sanz explica que estan satisfets de les educadores, però que l’empresa no ajuda a apaivagar la tensió.

Entre la Plantera, Can Borell i Ca l’Aguidó, hi ha uns 125 infants matriculats a les llars. Fetes les inscripcions per al setembre, el número serà similar, i Sanz considera bo el nivell general d’acceptació.

El PSC descarta assumir-ne la gestió directa

L’alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), afirma que el seu grup descarta la gestió directa de les tres escoles bressol. Per Lupiáñez, “les dificultats econòmiques impedeixen que puguem contractar personal, ja siguin policies o membres de la comunitat educativa”. Lupiáñez i el regidor d’Educació, Albert Sanz, van participar divendres en una reunió amb personal de l’escola de la Plantera, de Clece i dels serveis jurídics de l’Ajuntament. Malgrat les crítiques de l’AMPA a la directora de la Plantera, de baixa per raons de salut, l’alcalde no veu motius per trencar el contracte amb Clece. El batlle demana responsabilitat i insta la comunitat educativa a utilitzar les vies de diàleg existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC