Educació

municipal

escoles bressol

Badalona necessita tres escoles bressol públiques més per cobrir la demanda

L’Ajuntament, que ha elaborat el pla, només en té una de pressupostada de moment

Per al curs vinent, una de cada tres famílies no ha obtingut plaça

A Badalona, una de cada tres famílies que han sol·licitat plaça en una escola bressol pública per al curs vinent no n’ha aconseguit. La ràtio de places públiques per a infants de fins a tres anys està molt per sota del 30%, el mínim òptim d’oferta, segons la Generalitat, que xifra en un 60% l’ideal. Tot i això, la ciutat supera el 15%, objectiu que marca la Xarxa Europea d’Atenció a la Infància de la Comissió Europea.

Per estudiar aquestes mancances i mirar de fer-hi front, l’Ajuntament de Badalona ha elaborat un pla. Després d’analitzar detalladament l’oferta i detectar les necessitats de la ciutat, segons les seves dades de creixement i distribució demogràfica, l’escrit xifra en tres les noves escoles bressol que cal construir a Badalona per acostar-se a la part baixa de la ràtio òptima.

A hores d’ara, el pressupost d’inversions d’aquest mandat inclou un sol equipament nou, que s’aixecarà al barri de Montigalà per donar resposta a les mancances dels barris de Bufalà, la Morera i la part oriental de Montigalà. Es tracta d’una proposta introduïda en els comptes municipals a instàncies del PSC, el partit que governava la ciutat quan es va encetar la creació de la xarxa d’escoles bressol municipals. L’any 2003 es van inaugurar els dos primers centres, als barris de Sant Roc i Llefià.

Actualment, Badalona té 480 places en escoles bressol municipals repartides en 5 centres, que, sumades a les 104 places ofertes per les dues escoles bressol de la Generalitat, doten la ciutat d’un total de 584 places públiques. Les tres noves llars d’infants municipals permetrien la creació de 321 places addicionals, 107 per cada equipament, repartides en els tres grups d’edat: de 0 a 1 any, d’1 a 2 anys i de 2 a 3 anys. El pla situaria l’oferta pública a la ciutat en un 37%.

Laia Sabater, regidora de l’àmbit de Badalona Educadora, confirma que encara no hi ha ni pressupost ni espais triats per a les altres dues escoles bressol municipals necessàries. El que sí que diu l’informe municipal és que s’haurien de situar als districtes 1 i 4, que, segons l’escrit, són els que tenen un dèficit més important. Segons Sabater, “l’òptim seria fer una nova llar d’infants cada mandat municipal per donar resposta a la demanda actual i latent”.

LA XIFRA

321
places
en tres noves escoles bressol municipals és el que preveu el pla elaborat per l’Ajuntament de Badalona.

LA FRASE

L’òptim seria fer una nova llar d’infants cada mandat per donar resposta a la demanda
Laia Sabater
regidora de Badalona educadora

L’oferta de llars d’infants privades triplica la de públiques

L’oferta de llars d’infants privades triplica la dels centres de titularitat pública a la ciutat. Badalona té cinc escoles bressol municipals. L’oferta pública es complementa amb dues llars d’infants més que són de titularitat de la Generalitat i estan situades totes dues al barri de Pomar. Quant a la l’oferta privada, a hores d’ara funcionen a Badalona 25 guarderies privades. Gairebé la meitat d’aquests equipaments es concentren al districte primer, on l’oferta pública és inexistent. És per això que la demanda de famílies residents en aquesta zona s’ha concentrat en l’oferta privada a falta d’alternatives properes. Ara, el pla municipal reconeix la necessitat de dotar el districte d’oferta pública, tot i que no concreta ni quan es farà ni amb quins recursos. Els veïns de Canyadó fa temps que reclamen una llar d’infants a la zona del Cristall, una opció que, segons la regidora, està descartada perquè l’espai disponible no és prou gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona