Educació

El síndic veu un patró de frau en l’assignació d’escoles a Barcelona

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va reclamar ahir que s’imposin “mesures disciplinàries” contra els “fraus” que, al seu parer, hi ha hagut durant el procés d’admissió en escoles d’alta demanda a Barcelona. En concret, Ribó recomana que s’obri un expedient informatiu a la presidència de la Comissió de Garanties d’Admissió a Barcelona “per haver autoritzat, sense justificació i sense respectar l’ordre de les llistes d’espera, diverses ampliacions de ràtio”.

El síndic ha dut a terme una investigació “exhaustiva i habitual” durant un any sobre els fraus en el procés d’admissió per al curs 2016/17. L’anàlisi de les irregularitats en l’empadronament “evidencia un patró” en el comportament de les famílies i en l’actuació de l’administració, i “facilita que els fraus no se sancionin”.

El síndic està investigant aquestes pautes en el vigent procés d’admissió corresponent al curs 2017/18.

Per la seva banda, des del Consorci d’Educació de Barcelona informen que en el procés de preinscripció 2016/17 es va incrementar la ràtio a P3 i primer d’ESO a 130 centres, seguint els terminis marcats per la normativa pel que fa a la vigència de les llistes d’espera. En total es va penalitzar 8 famílies per frau en l’empadronament, 2 de les quals van perdre la plaça escolar.

De fet, en la preinscripció 2016/17 es va demanar al consorci la comprovació de 119 casos de possible empadronament fals. Es van detectar indicis de possible frau en 42 casos en què la Guàrdia Urbana va comprovar les residències en qüestió. Dels 42 casos, en 13 les famílies vivien al domicili al·legat, un havia marxat de la ciutat, en 8 el padró municipal va tancar l’expedient, en 8 més es va comprovar que la residència era correcta, 4 estan pendents de resolució i 8 van ser penalitzats. D’aquests 8, 6 famílies han presentat recurs d’alçada, 5 s’han estimat perquè han acreditat la residència amb nova documentació i la sisena s’ha desestimat. La família ha interposat un recurs al contenciós administratiu i el jutge ha suspès de manera cautelar la resolució del consorci. Finalment, 2 més han estat penalitzats amb la pèrdua de la plaça escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers