Educació

Ensenyament

El 94% dels estudiants catalans aprova la Selectivitat

Quatre noies, estudiants de Barcelona i Girona, han obtingut la nota més alta, amb un 9,8

L’any passat van aprovar més alumnes, un 97%

El 94,02% dels estudiants catalans que va realitzar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) ha aprovat –tres punts menys que el 2016, quan va ser un 97,05%– i la nota mitjana ha estat d’un 6,434. Dels 27.610 alumnes presentats a la fase general han aprovat 25.960, que tenien una mitjana d’expedient de 7,38 i que després de les PAU s’han quedat amb un 7,003, ha explicat aquest dijous en roda de premsa la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou.

Jou ha assegurat que els resultats de les PAU estan en la “línia habitual” de la Selectivitat dels últims anys, i ha remarcat que s’han desenvolupat amb absoluta normalitat. La matèria comuna que ha sofert un major descens en la nota ha estat Anglès, que ha passat de 7,52 el 2016 a 6,09 aquest any, i l’única assignatura de les PAU que ha tingut una nota mitjana menor de cinc ha estat Dibuix tècnic, amb un 4,74.

Respecte a les Proves d’Aptitud (PAP) per a l’accés als graus d’Educació, dels 2.926 matriculats, es van presentar finalment 2.713, dels quals van ser considerat aptes 1.931, un 71,18%.

Quatre alumnes de Barcelona i Girona han obtingut la nota més alta en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2017, amb un 9,8, ha informat també aquest dijous la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat. Les quatre estudiants són alumnes de l’Institut Pius Font i Quer de Manresa (Barcelona), del Col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona, de l’Aula Escola Europea de Barcelona i de l’institut Santiago Sobrequés Vidal de Girona.

En la resta de demarcacions, la nota més alta a Tarragona ha estat un 9,75 per a un estudiant de l’institut Antoni Martí i Franqués dels Pallaresos, i a Lleida, hi ha hagut un triple empat entre dos alumnes de l’Institut Samuel Gili i Gaya i una altra de l’Institut Arrels II d’Oliana, amb un 9,5.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús