Educació

S’escurça la distància dels joves que opten per l’FP i els que fan batxillerat

Els darrers cinc cursos, el nombre d’alumnes que trien cicles formatius s’ha apropat als que escullen batxillerat i la diferència se situa en deu punts

La distància entre el nombre d’alumnes que cursen cicles formatius de grau mitjà i els que fan batxillerat s’està escurçant progressivament. Concretament, des del curs 2011-12 fins al que comença demà, la distància s’ha escurçat en deu punts. El curs 2011-12, el percentatge de joves que feien batxillerat era del 62% i els que escollien cicles de grau mitjà era del 38%, de manera que la distància entre les dues opcions era de 24 punts. Aquest curs, el percentatge d’alumnes que cursaran batxillerat serà del 57%, mentre que els que es decanten per l’FP de grau mitjà se situa en un 43%. Així, entre les dues taxes hi ha 14 punts, 10 menys que el curs 2011-12. Una dada que des dels serveis territorials d’Ensenyament és valorada positivament i que atribueixen a l’ampliació, també progressiva, de l’oferta de cicles i la posada en marxa de la modalitat dual. Per a aquest curs, l’etapa de cicles formatius de grau superior és la que ha experimentat un increment més alt d’alumnes matriculats, amb un 9,2% d’increment respecte del curs passat. Dels 5.340 del curs anterior s’ha passat als 5.832 d’aquest. I hi ha 7.851 estudiants que cursaran batxillerat.

Actualment, a les comarques gironines, hi ha una oferta de 97 títols d’FP homologats (46 de grau mitjà i 51 de grau superior). Des del curs 2012-13, s’ha produït un increment de 73 títols. L’augment més important es va produir el curs 2016-17, amb 18 titulacions. Mentre que aquest curs que és a punt de començar se n’estrenaran 4 de nous, de què 3 seran en modalitat dual. Entren en funcionament 2 cicles de grau mitjà de pastisseria als instituts Olivar Gran de Figueres i Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar (aquest últim dual), un de jardineria, també dual, al Salvador Espriu de Salt i un de cuina a l’institut de Puigcerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar