Educació

Universitat

La Facultat de Medicina de la UVic es posa en funcionament

L’Ajuntament de Vic fa una recepció oficial als alumnes que avui comencen el primer curs, els quals després van a Manresa, on els rebrà l’alcalde

Durant tota la setmana es faran actes d’acollida i dijous estrenaran les bates

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC, situada a Can Baumann, avui dona el tret de sortida al seu primer curs. Per als alumnes que hi estrenaran el grau de Medicina, aquesta setmana s’han organitzat diversos actes d’acollida, el primer dels quals és la recepció que els farà a l’Ajuntament de Vic, aquest matí (9.15 h), l’alcaldessa i presidenta de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Anna Erra; el regidor i president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), Josep Arimany; i el degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol.

En aquest acte de benvinguda, el doctor Antoni Bayés de Luna farà un parlament sobre els estudis de Medicina a Vic, i la doctora Marta Serrarols pronunciarà una conferència sobre professionalisme i futur de la Medicina. Tot seguit començarà l’acte de lliurament de les bates a tots els alumnes, tot i que no les estrenaran fins dijous. En acabat, els estudiants aniran a Manresa, on els rebrà l’alcalde, Valentí Junyent, a les instal·lacions de la Fundació Universitària del Bages.

Dimarts i dimecres els alumnes faran diverses activitats a Can Baumann, a Manresa i al campus de Miramarges de Vic, on visitaran els laboratoris de la universitat i coneixeran els serveis de la UVic-UCC. Dijous al matí, tots els estudiants tindran una pràctica amb observació de l’activitat assistencial acompanyant algun professional mèdic a l’hospital universitari de Vic, a l’hospital de la Santa Creu, l’hospital de Campdevànol i en centres d’atenció primària d’Osona. El mateix dia a la tarda faran una sessió per avaluar les respectives visites. Divendres al migdia, el doctor Bonaventura Clotet, director de la càtedra de la sida i malalties relacionades de la UVic-UCC, impartirà la conferència Aids and related diseases, a L’Atlàntida.

Aprovada al maig

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC, de caràcter privat i amb una unitat docent a Manresa, és fruit d’una demanda històrica que va culminar quan el dia 29 de maig la Conferència General de Política Universitària del govern espanyol va donar llum verd a la seva creació i va aprovar una oferta de vuitanta places, les quals s’han cobert totes. L’òrgan titular de la facultat és la FESS, entitat sense ànim de lucre impulsada el gener del 2015.

LA DATA

29.05.17
És el dia
que la Conferència General de Política Universitària del govern espanyol va aprovar crear la facultat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona