Educació

Universitat

La Facultat de Medicina de Vic té 88 alumnes matriculats

El cost de les obres per reformar Can Baumann ha estat d’1,8 milions d’euros, finançats mitjançant el mecenatge d’empreses

És el primer centre universitari de l’Estat espanyol que disposa de taula de dissecció virtual

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha començat el curs –dilluns que ve s’iniciaran oficialment les classes– amb 88 alumnes matriculats a primer, dels quals es preveu becar-ne de manera parcial entre un 20% i un 25% i per als quals s’obrirà la convocatòria per sol·licitar l’ajut la setmana que ve. Segons les dades que es van facilitar ahir, en total es van interessar per fer el grau de medicina a Vic 450 estudiants. Dels 88 que s’han matriculat, un 86% són dels Països Catalans i, d’aquests, un 70% de Catalunya (principalment de Barcelona ciutat). Per gènere, un 75% de l’alumnat de la Facultat de Medicina són noies i un 25%, nois. Pel que fa al professorat, hi ha 15 professors contractats, tot i que en total seran una vintena (alguns són col·laboradors de les càtedres de la UVic-UCC).

Són xifres que la universitat ahir va fer públiques, amb motiu de la presentació del nou grau i de les noves instal·lacions. Josep Arimany, regidor a l’Ajuntament de Vic i president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), va dir que el cost de les obres per condicionar l’antiga fàbrica de Can Baumann –1,8 milions aproximadament– s’ha finançat mitjançant el mecenatge de les principals empreses de la comarca: “No ha suposat cap endeutament ni per a la UVic ni per a la FESS i no hi ha hagut cap inversió privada”. Amb la vista posada en el trasllat d’aquesta facultat al futur campus de Salut d’aquí a tres o quatre anys i amb l’objectiu d’acabar creant un clúster de la salut a Vic, l’alcaldessa de Vic i presidenta del patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) va anunciar que s’han encarregat uns indicadors per avaluar l’impacte que tindrà la facultat al barri i va tornar a posar èmfasi en “l’aposta perquè tota la ciutat sigui campus universitari”.

L’acte va acabar amb una visita a les instal·lacions de la facultat, a càrrec de Joan Guanyabens, director general de la FESS. Tot i que les tres plantes de l’edifici estan operatives, en els pròxims mesos es condicionaran nous espais, com ara la sala de dissecció, el mes que ve. En aquest sentit, Guanyabens va anunciar que la Facultat de Medicina de la UVic-UCC és la primera de l’Estat espanyol que té una taula de dissecció virtual, “una eina pedagògica molt bona” per als alumnes, amb desenes de casos penjats al núvol.

LA FRASE

No ha suposat cap endeutament ni per a la UVic ni per a la FESS, i no hi ha hagut cap inversió privada
Josep Arimany
regidor a l’ajuntament de vic i president de la fESS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona