Educació

Universitat

L’ocupabilitat de la UVic és superior a la mitjana catalana

En 11 de les 19 titulacions que s’oferien el curs 2012/13, els resultats d’inserció laboral són millors que els de la resta d’universitats

Ciències ambientals, enginyeria mecatrònica i biotecnologia tenen una ocupació del 100%

Els estudiants de la UVic-UCC tenen un grau d’ocupabilitat laboral més gran que la mitjana de les universitats catalanes en 11 de les 19 titulacions que s’oferien el curs 2012/2013. Així ho constata l’últim informe de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), publicat al mes de juliol i titulat La inserció laboral dels graduats i graduades de les universitats catalanes 2017. En el cas de la UVic-UCC, l’estudi es basa en enquestes fetes entre els mesos de gener i abril d’aquest any i amb una mostra de 506 persones sobre una població de 943.

Els resultats del treball assenyalen que en les titulacions d’administració i direcció d’empreses, publicitat i relacions públiques, educació social, biotecnologia, ciències ambientals, i enginyeria mecatrònica, el percentatge d’ocupació actual dels estudiants que es van graduar fa quatre anys a la UVic-UCC és del 100%. Les altres titulacions en què se supera el 90% d’inserció laboral són: disseny (BAU), amb un 90,5%, ciències de l’activitat física i de l’esport (90,9%), comunicació audiovisual (96,3%), educació infantil (93%) i infermeria (94%).

Un dels diversos paràmetres que analitza l’estudi de l’AQU és la intenció de repetir carrera i universitat. En aquest sentit, un 76,3% dels enquestats repetirien el grau i un 73,4% tornarien a fer-lo a la mateixa universitat. A la UVic-UCC, hi farien els mateixos estudis una altra vegada els alumnes que el curs 2012/2013 van acabar-hi traducció i interpretació, administració i direcció d’empreses, educació infantil, educació primària, ciències de l’activitat física i de l’esport, i enginyeria mecatrònica.

Una anàlisi a fons

La sisena edició d’aquest treball de l’AQU, que avalua factors relacionats amb l’ocupació, la qualitat del treball i la satisfacció respecte als estudis cursats, constata diverses realitats pel que fa a la inserció dels joves que es van graduar fa quatre anys. Una és la recuperació de la taxa d’ocupació i d’adequació; és a dir, del nombre d’ocupats que fan funcions universitàries com a conseqüència de la millora de l’economia. El 2017, la major ocupació es concentra en les enginyeries (93,2%), mentre que la més baixa es troba entre les humanitats (82,6%). Amb tot, s’aprecia un estancament de les condicions laborals dels titulats universitaris.

L’informe també revela un increment de la velocitat a l’hora de trobar feina. L’atur de llarga durada ha disminuït (després del màxim del 2014) i només un 10% dels graduats el curs 2012/2013 fa més de dos anys que busquen feina. Les principals vies d’accés al mercat laboral són els contactes i internet, que suposen el 60% cadascuna.

Per àmbits, vuit de cada deu titulats treballen en el sector privat i un 70% fan funcions específiques de la seva titulació. “Treballar a l’estranger continua sent una opció minoritària, que afecta el 3,6% dels graduats”, recull l’estudi. La contractació indefinida, que ha disminuït un 18% des del 2008, en aquest moment té més pes en el camp de les enginyeries (62%) i de les ciències socials (54%).

LA XIFRA

18%
ha disminuït
la contractació indefinida des del 2008 fins ara entre els graduats universitaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES