Educació

Palafrugell destina 9.000 euros a llibres socialitzats a les escoles

La junta de govern de l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat la concessió, als nou centres docents del municipi, de subvencions per un import total de 9.000 euros destinats a l’adquisició de llibres de text socialitzats per al curs 2017/2018. Cada centre rebrà 1.000 euros per a aquesta finalitat per comprar llibres d’ús escolar que restaran a cada centre i seran utilitzats pels alumnes de diferents cursos. L’objectiu de l’àrea d’Educació és reduir, en part, el cost que suposa per a les famílies la compra dels llibres escolars.

Els centres que rebran aquesta subvenció són les escoles Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd, Torres Jonama, Sant Jordi, Vedruna, l’institut Frederic Martí Carreras, l’institut Baix Empordà i el Centre Prats de la Carrera.L’Ajuntament realitza aquesta aportació per donar compliment a la demanda sorgida del Consell dels Infants de Palafrugell; on els seus integrants, escolars dels centres del municipi, van decidir que la socialització de llibres fos una de les actuacions prioritàries.

La socialització dels llibres escolars permet compartir-los entre els alumnes i allargar la seva utilitat; deixen de ser d’ús particular per passar a ser d’ús comunitari. L’alumnat en fa ús i en té cura durant el curs i, en acabar, retorna els llibres a l’escola perquè siguin reutilitzats el curs següent per un altre alumnat. Aquest sistema redueix la despesa familiar per adquisició de llibres de text i, alhora, fomenta la responsabilitat dels alumnes en la conservació del material escolar per reutilitzar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia