Educació

Salt encarrega l’elaboració del pla educatiu de la vila

La primera fase serà de diagnosi a través d’un procés participatiu

El gran repte, fer front a la segregació escolar

L’equip de govern de Salt ha encarregat l’elaboració del pla educatiu de Salt, que ha de reflexionar sobre la realitat del municipi incloent-hi la visió de tots els agents, públics i privats, per tal d’elaborar una diagnosi que ordeni i prioritzi les accions socioeducatives de Salt per als propers anys. L’equip de govern subratlla que l’elaboració del pla, que ha d’estar enllestit el setembre de l’any que ve, és una demanda de la Plataforma per l’Educació de Salt, formada per entitats, col·lectius i institucions i que sorgeix de la necessitat de fer front a la realitat educativa de la localitat, marcada per la segregació escolar, per tal d’assegurar la igualtat d’oportunitats per a infants i joves i que aquesta repercuteixi en l’èxit escolar i en la millora de la cohesió del municipi.

L’elaboració del pla, que es va presentar dimarts a la tarda al consell escolar municipal, ha estat encarregat a l’empresa Xarxa Consultors amb un cost de 13.310 euros, i constarà de dues fases. En la primera, que s’allargarà fins al febrer que ve, es farà la diagnosi socioeducativa, i en la segona, des del març fins al setembre del 2018, s’elaborarà el pla a partir de la diagnosi realitzada. La proposta de Xarxa Consultors es basa en un ampli procés participatiu a partir del treball en xarxa de tots els agents implicats, liderats per un grup motor format pel regidor d’Educació, Fermin Cunill, els tècnics municipals, membres de la Plataforma per l’Educació de Salt i la direcció de l’Escola d’Adults. Els principals objectius, segons es detalla des de l’Ajuntament, seran dur a terme un procés de diagnosi socioeducativa dels reptes i les necessitats educatives de Salt; analitzar les polítiques educatives actuals al municipi en el sentit ampli; fixar els eixos, les línies d’actuació i els objectius prioritaris del pla educatiu de Salt, d’acord amb la diagnosi socioeducativa, i crear i enfortir les xarxes de cooperació i de treball en xarxa en matèria de polítiques educatives a nivell local.

Segons destaca el consistori, l’estudi es focalitzarà en temes que preocupen especialment al municipi, com ara la segregació escolar, l’èxit educatiu, la cohesió social i la formació de famílies. A més, es basarà en la perspectiva de l’educació al llarg i l’ample de la vida; és a dir, es tindran en compte les necessitats i millores educatives durant tot el cicle vital de les persones –dels 0 als 99 anys– i tots els tipus d’educació (educació formal, educació en el lleure i l’esport o dins de l’àmbit familiar, entre d’altres).

LA XIFRA

13.310
euros
és el cost que tindrà l’elaboració del pla educatiu de Salt, que s’ha encarregat a l’empresa Xarxa Consultors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona