Educació

Cultura

Contes relatats per alumnes de Salt i Girona

Les sessions dels joves d’origen estranger es fan en biblioteques

Des d’aquesta setmana i fins al dia 19 d’abril, alumnes de secundària de diferents nacionalitats de dotze centres educatius de Girona i Salt expliquen contes de manera teatralitzada a les biblioteques públiques en sessions adreçades a famílies i infants. El projecte Arrelarreu, que impulsa Òmnium Gironès i el centre de formació teatral El Galliner, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i els ajuntaments de Girona i Salt, té la participació de més d’un centenar d’alumnes d’aules d’acollida de dotze centres educatius, nou dels quals són de Girona i tres, de Salt.

Des de finals de gener i durant el febrer es van fer a l’aula les sessions de formació que duen a terme voluntaris, la major part alumnes d’El Galliner, els quals han anat als instituts per orientar els estudiants a l’hora de representar el conte. De manera paral·lela a la seva presència a les biblioteques, els alumnes també expliquen els contes als centres més propers.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la cohesió social, la interculturalitat i l’ús del català a través de millorar l’expressió oral i escrita i també l’autoestima dels alumnes que hi participen per mitjà del reforç de les capacitats i la seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia