Educació

Educació

La fira educativa més “anormal”

Arrenca el Saló de l’Ensenyament més internacional i el primer sense consellers

L’exèrcit continua a la fira, tot i les resolucions en contra del Parlament i l’Ajuntament

S’hi presenten dinou graus de tres anys

Un totalde 29 centres educatius xinesos són presents a la fira a la recerca d’aliances

El Saló de l’Ensenyament va arrencar ahir amb força més espai que l’any passat, més internacionalitzat que mai, però marcat pel moment d’excepcionalitat que viu el país, en què el govern està dirigit des de Madrid. Tal com va passar en la primera jornada del Mobile World Congress, en la fira educativa més important de l’any, la Generalitat hi va tenir un paper discret. S’hi van passejar el secretari d’Ensenyament, Lluís Baulenas, i el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, que van estar acompanyats per la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz. Tots tres es van limitar a fer una visita institucional, però, a diferència d’altres anys, no hi va haver parlaments.

Així ho va remarcar Navarro, que va destacar, en declaracions als periodistes, que “aquest any no és un any normal” perquè “la Generalitat està intervinguda”. “El Saló de l’Ensenyament demostra, però, que no ens poden aturar ni com a economia ni com a país”, va subratllar el secretari d’Universitats i Recerca, que va destacar que, “malgrat la intervenció de la Generalitat, l’administració segueix funcionant”, això sí, “amb pals a les rodes”.

Navarro va remarcar que “mai com ara les universitats catalanes han estat tan cobejades per estudiants d’arreu del món”, cosa que va atribuir, entre altres factors, al fet que molts dels estudis que ofereixen són en anglès, tal com passa amb bona part dels 54 nous graus de les universitats catalanes, dinou dels quals són de tres anys. També es va referir al neguit de molts estudiants pel fet que el Parlament encara no hagi aprovat la moratòria de tres anys en el requisit d’acreditar un nivell B-2 de llengua estrangera per poder graduar-se acordada pel Consell Interuniversitari de Catalunya, i va assegurar que “encara som dins de termini” perquè es dugui a terme el “tràmit parlamentari”.

El caràcter internacional del Saló al qual es referia Navarro quedava acreditat amb la presència d’una quarantena de centres educatius d’arreu del món, entre els quals n’hi havia 29 que provenien de la província xinesa de Zhejiang, que volen establir aliances amb universitats catalanes. Ella Wang, professora de la Zhejiang Chinese Medical University, explica que, tot i que a l’estand del seu centre, que ensenya medicina tradicional xinesa i medicina convencional, no hi acudeixen gaires estudiants, sí que mantenen contactes amb institucions com ara la Universitat de Vic.

El Saló de l’Ensenyament, que aquest any té un 50% més de superfície que el 2017, va tenir ahir com a protagonista, un cop més, l’estand de l’exèrcit, que va rebre la visita de la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, que es va manifestar al davant dels uniformats amb el lema Les armes no eduquen, les armes maten. L’entitat va recordar que tant el Parlament de Catalunya com l’Ajuntament de Barcelona s’han pronunciat en contra de la presència dels militars al Saló. Sobre aquesta qüestió, Navarro va recordar que “la Generalitat no presideix la Fira de Barcelona”. Aquest càrrec recau en l’alcaldessa de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa