Educació

Somescola crida a manifestar-se contra la por

La plataforma se suma a la marxa de dissabte a favor de l’escola catalana

La plataforma Somescola es va sumar ahir a la convocatòria de manifestació d’aquest dissabte contra la censura a l’escola i els atacs a la llengua que la setmana passada havien fet una quarantena d’entitats del món educatiu, independentistes i de defensa de la llengua. Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, una de les 54 entitats que forma part de Somescola, va fer una crida a “sortir massivament al carrer” per “blindar l’escola catalana i demostrar que aquest model es defensa més enllà de les ideologies”.

La convocatòria de la manifestació, que sortirà a les cinc de la tarda des de la ronda de Sant Pere amb passeig de Gràcia i que acabarà a l’Arc de Triomf, arriba en un moment en què bona part de la comunitat educativa se sent atacada per les denúncies d’adoctrinament i les maniobres del govern espanyol per posar fi al model d’escola en català. Els mestres catalans reben “cada dia una pressió més alta” i molts centres es veuen “obligats a canviar la seva organització a través d’ordres judicials”, va denunciar el portaveu de Somescola, Xavier Corbera.

Justament per combatre aquests actes de censura i d’autocensura, els organitzadors de la marxa han triat el lema L’escola catalana, democràtica i cohesionadora, no té por. Somescola va deixar clar que, tot i que la plataforma s’hi ha unit després, la manifestació serà “transversal i unitària” i demostrarà que “a l’escola catalana no hi ha cap fissura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia