Educació

El nivell d’anglès a l’ESO supera els objectius

Dos terços dels alumnes tenen un nivell B1 o superior

L’exposició més intensa i primerenca a l’idioma, clau

El baix nivell d’anglès ha estat, tradicionalment, un dels principals retrets que s’ha fet al sistema educatiu a Catalunya, però les coses estan canviant entre els adolescents. Així ho demostren els resultats de les proves Aptis del British Council que es van fer a 1.416 alumnes de quart d’ESO de 51 centres del país, que revelen que dos de cada tres estudiants tenen un nivell B1 o superior d’anglès, un percentatge que supera amb escreix el 50% que el Departament d’Ensenyament s’havia fixat per al 2018 i el 50% que la Unió Europea (UE) havia marcat per al 2020.

Segons el president del Consell Superior d’Avaluació de Catalunya, Joan Mateo, els bons resultats en anglès s’han produït per una major i més primerenca exposició a aquest idioma dels nens i joves els darrers anys. D’una banda perquè, tal com mostren les proves Aptis, més de la meitat dels alumnes van començar a fer anglès abans dels sis anys i un 30% just en aquesta edat. A més, gairebé la meitat dels alumnes (un 48,3%) cursen alguna assignatura en anglès i un bon nombre fan activitats extraescolars per aprendre aquest idioma. A això cal sumar-hi –hi afegeix Mateo– l’augment en la consciència de la importància d’aprendre idiomes dels pares i els alumnes i el canvi d’hàbits de molts nens i adolescents, que escolten música i vídeos en anglès i tenen una millor comprensió oral que les generacions anteriors.

Per tot plegat, Mateo es va mostrar partidari d’apujar el llistó d’exigència i, en el termini d’una legislatura, mirar d’arribar al 75% d’alumnes de quart d’ESO amb un nivell B1 o superior. Entre altres raons perquè per graduar-se a la universitat es demana un nivell B2, l’equivalent al First Certificate. El president del Consell Superior d’Avaluació va posar l’èmfasi en la necessitat de millorar l’expressió escrita i l’oral, que són els aspectes on els alumnes van més fluixos, i va anunciar que ja hi ha a punt una prova d’expressió oral, que s’inclourà a les proves de competències bàsiques que fan tots els alumnes de quart d’ESO. La idea és incorporar aquesta prova a partir de l’avaluació del curs que ve, però no és segur que s’hi arribi a temps perquè per fer-la calen auriculars, enregistrar els alumnes i un sistema de correcció complex que encara no està llest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA