Educació

Ensenyament no preveu obrir cap nou centre a la demarcació el curs vinent

A Catalunya es posaran en marxa tres instituts escola, però la reivindicació de Quart es queda al calaix

Baixa l’oferta de places de P3 i puja la de primer d’ESO

El Departament d’Ensenyament crearà set nous centres educatius (un centre d’educació infantil i sis instituts) i tres instituts escola a Catalunya per donar resposta a les necessitats d’escolarització del curs 2018/19. Però cap d’aquests centres s’obrirà a les comarques gironines. L’oferta de places per al curs que ve no preveu, per exemple, la transformació de l’escola Nou de Quart en un institut escola malgrat la reivindicació que hi ha en aquest sentit per part de la comunitat educativa del centre i la resolució que es va aprovar per majoria al Parlament ara fa un any, en què s’instava el govern català a convertir l’escola Nou de Quart en un institut escola. Va ser aprovada amb els vots a favor dels grups del PSC, el PP, Cs, CSQP, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de Junts pel Sí.

Pel que fa al nombre de places previstes per a les comarques gironines per al curs 2018/19, l’oferta inicial és de 8.858 de P3 i de 8.946 de primer d’ESO. El nombre de places de P3 disminueix en 367 respecte a les que es van oferir per a aquest curs (i que van ser 9.225), mentre que el de places de primer d’ESO s’ha incrementat en 786 respecte també a les d’aquest curs (8.160). Cal destacar que l’oferta inicial de places de primer d’ESO s’havia mantingut exactament igual els dos darrers cursos, és a dir, amb 8.160 places. Fonts dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona han explicat que de places de P3 n’hi ha 1.251 més que les previstes en el padró (7.607), i a primer d’ESO, 317 més que les previstes en el padró (8.629). Les mateixes fonts han indicat que es continua planificant l’oferta de places d’acord amb la projecció de la població escolar elaborada per l’Idescat, i en col·laboració amb els ajuntaments. En aquesta línia, es preveu un increment d’alumnes de secundària obligatòria (de 12 a 15 anys) fins al curs 2022/23 i una posterior davallada.

LA DATA

13.04.18
Inici
de la preinscripció escolar. La presentació de sol·licituds es podrà fer fins al 24 d’abril.

Ampliació del ventall de places per triar

Una de les novetats del procés de preinscripció és que les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. Aquestes famílies rebran una comunicació per correu electrònic i podran accedir, de forma restringida, a totes les vacants existents i ampliar els centres demanats en la petició mantenint la puntuació inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar l’increment de furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona