Educació

PALAMÓS

Les 42 menes d’algues de cala Margarida, en un quadern de recerca

Fins a 42 espècies d’algues diferents són presents a la cala Margarida de Palamós, segons es desprèn de l’estudi de la comunitat macroalgal de l’àmbit distingit amb el premi de recerca local Vila de Palamós 2016/17, elaborat pel jove estudiant Jordi Morcillo Baeza, que actualment cursa el doble grau de biologia i ciències ambientals a la Universitat de Girona. El treball, titulat Verd, vermell i marró. Estudi de la comunitat macroalgal de cala Margarida, ha donat lloc al desè dels quaderns col·leccionables que resumeixen els darrers estudis premiats, des de l’edició de 2007/08. El document, que es pot consultar al web de l’arxiu municipal , recull les parts essencials del treball de camp que va desenvolupar durant l’estiu del 2015, a més del dibuix de les diverses espècies d’algues localitzades per l’autor en aquesta cala palamosina, que s’han reproduït de manera completa en la part central del quadern.

Aquest any, però, el premi de recerca ha estat declarat desert. Abans de la presentació del nou quadern, el regidor de Cultura, Francesc Subirats, va fer la lectura de l’acta de veredicte d’aquesta edició 2017/18, amb tres treballs presentats: un sobre la possibilitat d’aprofitar el suro cremat després d’un incendi, un altre sobre les rutes turístiques potencials que el municipi podria oferir i un tercer sobre l’impacte econòmic que els creuers tenen a Palamós. El jurat ha conclòs que, si bé tots els candidats van demostrar que havien dut a terme un gran esforç en treball de camp i de recerca, el resultat dels treballs no assolia el nivell d’excel·lència o d’adequació al premi.

El premi de recerca Vila de Palamós vol fomentar la recerca de la realitat present i històrica de Palamós, i juntament amb la beca Cooperativa La Equitativa recorda el compromís de l’Ajuntament amb l’antiga entitat cooperativa d’impulsar i promoure el coneixement de Palamós entre la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS