Educació

Més de 4.300 docents donen suport a la Taula d’Emergència Docent

La TED difon les diferents maneres de contacte per rebre suport jurídic i assessorament professional als docents que necessitin algun acompanyament en la situació actual de repressió

Des que el 7 de maig passat, els sindicats CGT, Intersindical- CSC, UGT i USTEC-STEs (IAC), al costat de les organitzacions ADIC Ensenyament, la sectorial d’educació de l’ANC i Docents per la República van donar forma a la Taula d’Emergència Docent, més de 4.300 mestres i professors han donat suport a la declaració unitària que s’ha impulsat. Des de la TED, es valora molt positivament haver rebut aquest nombre de suports i recalquen que continua creixent ’’malgrat l’autocensura i la por a l’estigmatització de molts companys’’. Per lluitar-hi, la TED ha editat un fulletó on especifica les formes diferents d’entrar en contacte amb entitats i organitzacions que poden donar suport jurídic i assessorament professional als docents que necessiten algun tipus d’acompanyament en ’’la situació actual de repressió’’.

La plataforma lamenta però, que amb la declaració unitària s’ha posat de relleu també ’’la falta de democràcia’’ en alguns centres, on aquesta informació no s’ha fet arribar a tot el professorat. Per aquest motiu, la Taula vol aprofitar també per subratllat la necessitat de retornar als centres la capacitat de prendre decisions de forma democràtica en el si dels claustres, un aspecte que segons la TED, sempre ha caracteritzat els centres educatius catalans.

A banda de docents i mestres, la TED també ha rebut el suport de diverses associacions de mares i pares, i consells escolars, així com del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, la Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de Catalunya i de la secció d’educació de la Coordinadora Obrera Sindical. Les assemblees grogues, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o les Escoles Arrels de la Catalunya Nord també s’han posicionat a favor de la TED, i per aquest motiu, la Taula ha obert les portes a les adhesions de totes les persones o entitats ’’que se sentin interpel·lades’’ a fer costat als docents i a la tasca ’’que han de seguir duent a terme sense por’’. La plataforma considera que ’’el suport i la confiança’’ de la comunitat educativa i de tota la societat ’’són claus’’ per evitar ’’que la repressió condicioni la feina de mestres i professors’’.

La Taula d’Emergència Docent també ha editat un targetó per difondre a tots els centres del país, on es recullen diferents maneres de contacte amb entitats i sindicats que poden donar suport jurídic i assessorament professional als docents que necessitin algun tipus d’acompanyament en ’’la situació actual de repressió’’. Des de la Taula esperen que serveixi ’’per donar confiança’’ i mostrar al professorat ’’que no està sol’’ i que pot comptar amb els suport mutu dels companys de professió.

La TED és una de les plataformes que aquest dimecres se sumen a les concentracions convocades pels sindicats ASPEPC-SPS, CGT, CCOO, UGT, USOC i USTEC-STEs, davant les subdelegacions del govern aquest dimecres a la tarda amb el lema ’Deixeu l’educació en pau, volem educar en llibertat’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA